Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Čarokrásný ostrov se spoustou dětských atrakcí

Čarokrásný ostrov se spoustou dětských atrakcí

Fantastické Kanárské ostrovy jsou místem klidu, nádherných pláží a uvolněné atmosféry. Prohřáté moře, pláže s hebkým pískem a mírný vstup do vody dělá z Kanárských ostrovů skvělé místo pro rodinnou dovolenou. Poradíme vám, jak si dovolenou co nejvíce užít s malými dětmi.

Zábava na pláži

Oblíbený ostrov Tenerife se pyšní velkým množstvím slunečních dní a dlouhou koupací sezonou. S dětmi se můžete na ostrov vypravit už v červnu nebo třeba koncem září a pořád na vás bude čekat krásné počasí a příjemně vyhřáté moře. V mimosezonních termínech jsou na ostrovech příznivé ceny ubytování
Tenerife láká na nespočet krásných pláží, prvním dětským lákadlem je průzračná vodní hladina a hebký písek. Pláže jsou dobře vybavené, můžete si vyzkoušet velké množství vodních sportů, zapsat se do kurzu potápění nebo jachtingu a v provozu jsou půjčovny se sportovním náčiním a vybavením.

Přírodní park Loro Parque

Na Tenerife je citlivě vybudovaný přírodní park a zoologická zahrada. Prohlédnete si zvířata z celého světa a setkáte se s přátelskými delfíny nebo s fantastickými kosatkami. Zvířata jsou představována v naučných show, během kterých jsou veřejnosti předány důležité informace o jejich životě a nutnosti ochrany ohrožených druhů. Park je místem zábavy i vzdělání.

Vodní hrátky na Tenerife

Ostrov zbudoval několik aquaparků, které jsou doplněné o oblíbené skluzavky, tobogány a vodní atrakce. Siam Park se nese v duchu thajské tématiky, v místě čekají adrenalinové zážitky a spousta legrace pro všechny členy rodiny. Už jste někdy projížděli tobogánem přes akvárium plné žraloků? Po celý den budete objevovat vodní hřiště a fontány, užijete si osvěžení v bazénech a vzduchem se bude rozléhat šťastný výskot při svezení na skluzavkách. 
Klidnějším místem je Námořní park César Manrique. Bazény jsou naplněny slanou vodou a park je stylizován do designu sopečných skal a jejich okolí. Z bazénů je výhled na botanickou zahradu a park je poklidný a tichý.

Prohlídka podmořského světa

Mnoho akvárií nabízí pohled na pestrobarevné a roztodivné mořské živočichy. Vždy ale uvidíte jen malý kousek. Prosklené ponorky nabízí pohled do přirozeného prostředí mořských tvorů a projížďky jsou doplněny vzdělávacím výkladem. Při plavbě návštěvníci narazí i na potopené lodě, které se pomalu mění na domov ryb a drobných korýšů. 
Při delších plavbách kolem ostrova se můžete vypravit pozorovat delfíny a velryby. Plavby jsou pro děti fantastickým zážitkem. 

Hry světel na Tenerife

Na ostrově je přístupná observatoř Teide, kde můžete pozorovat hvězdy nejvýkonnějšími dalekohledy. Vidět jsou sluneční skvrny či sluneční erupce a daleká hvězdná skupenství. Impozantní je i samotné místo observatoře v sopečné krajině. Na vrchol Mount Teide se můžete dopravit lanovkou. 
Moderní světelnou show, jejíž autorem není vesmír, ale člověk, můžete zažít ve Světelném parku na Tenerife. Instalace jsou dokonalou hrou světel. Část parku je věnována starodávným zvykům a čínským tradicím, zajímavým způsobem jsou propojeny moderní technologie a úcta k odkazu předků.

Adrenalinové aktivity ostrova

S většími dětmi si můžete vypůjčit vodní skútr a vypravit se na cestu okolo pobřeží. K zapůjčení je nejen vodní skútr, ale i bezpečnostní vybavení a neopren. 
Kdo má málo adrenalinových zážitků, může si vyzkoušet závodní dráhu určenou pro motokáry. Trasa je rozdělena na velký a juniorský okruh, závodit mohou děti i dospělí. 
Ostrov je krásným místem, pro letní dovolenou, ale nabízí skvělé zážitky i v brzkých jarních měsících nebo pozdních podzimních dnech. Je to ideální období pro objevení přírodních krás ostrova nebo pro aktivní dovolenou a outdoorové aktivity.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.