Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Gran Canaria. Vodopády, kaňony, palmové oázy a skvělé pláže

Gran Canaria. Vodopády, kaňony, palmové oázy a skvělé pláže

Gran Canaria je součástí magických Kanárských ostrovů, sopečný původ je příslibem úchvatné scenérie s rostlinami a živočichy, které nenajdete nikde jinde. Krásné počasí po celý rok láká k pohodlné dovolené na nádherných plážích nebo k aktivnímu pobytu. Nechte se nakazit náladou místních, kde stres nemá místo. Poznejte krásu Kanárských ostrovů.

Kanárské ostrovy pod správou Španělska

Kanárské ostrovy spadají pod Španělsko a skládají se ze sedmi hlavních ostrovů. Najdete je v severním Atlantiku asi 100 km od pobřeží Maroka. Kromě malých ostrůvků si můžete na Kanárských ostrovech vychutnat pobyt na Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera nebo El Hierro. Ostrovy jsou součástí EU a jsou nejjižnějším bodem Španělska. 
Zajímavostí je, že nenesou název po kanárcích ale kanárci po nich. Podle legendy hlídali ostrovy obrovští psi, slovo canis, pes, je základem pro název ostrovů. Barevní ptáčci byli pojmenováni až podle názvu ostrovů.

Bronzová příčka ve velikosti, Gran Canaria

Ostrov Gran Canaria je třetím největším ostrovem, ale hned druhým v počtu obyvatel. Někdy se nazývá malým kontinentem, protože je nádherně rozmanitý. Vesnice jsou považovány za nejkrásnější ve Španělsku, všude vládne divoká příroda a pláže jsou rozlehlé s hebkým pískem. 
Ostrov se pyšní pouštím klimatem, téměř nulové srážky jsou mezi květnem a srpnem. Podle teplot ale nenajdete ideální období na návštěvu, protože to trvá během celého roku. V lednu teplota mírně poklesne, ale kraťasy a tričko budete oblékat stejně. Ostrovní zima vybízí k prozkoumání vnitrozemí a k horským trekům.

Nádherné pláže ostrova

Téměř stovka pláží a plážiček čeká na návštěvníky ostrova. Některé přiléhají špičkovým hotelovým resortům, jiné jsou téměř liduprázdné, divoké a romantické. Při návštěvě ostrova vystřídejte několik pláží a nezapomeňte navštívit ty, které mají pověstný černý sopečný písek. Jsou úžasně fotogenické. 
Na vyhlášených plážích nechybí nabídka vodních sportů, obchodů, restaurací a barů. Večer se stávají místem zábavy. Za nejlepší pláž ostrova se dá považovat Las Canteras, tu milují i surfaři. Odpočinkovou pláží je Playa de Mogan.

Vicemiss Kanárských ostrovů

Druhým hlavním městem Kanárských ostrovů je Las Palmas. Při procházce po městě si prohlédnete nádherné historické jádro se starými budovami. Večer to žije v Calle Triana, na hlavní nákupní ulici města. 
V Las Palmas a na vyhlášených plážích potkáte nejuznávanější světové DJ mistry, ostrov je místem, které nikdy nespí. Zábava se neodehrává jen v barech a na plážích, ale i na četných párty lodích v blízkosti.

Dovolená plná zážitků

Gran Canaria vybízí k odpočinku a lenošení, moře a pláže jsou zde skutečně nádherné. Až vás lenošení omrzí, pusťte se do zkoušení nových sportů a aktivit. Gran Canaria je ideální destinací pro horolezce, kitesty, cyklisty, potápěče nebo golfisty. Rodinám s dětmi se zalíbí skvělé zábavní parky a aquaparky. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.