Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Itálie, místa pro nejlepší fotky na Instagram

Itálie, místa pro nejlepší fotky na Instagram

Dříve jen uchování vzpomínek, dnes už touha předat kousek nádherného zážitku ostatním. Fotografování se stalo pro mnohé krásným koníčkem, jak si čarovná místa nejen připomenout, ale jak je sdílet s ostatními. Stačí k tomu Instagram a pár tipů a triků. Ukážeme vám, jak krásně fotogenická umí být Itálie i kde pořídit skvělé foto úlovky.

Tipy a triky pro focení na Instagram

Lokace je jen zlomkem úspěchu, je třeba sledovat celou řadu dalších věcí. Nejlepší snímky pořídíte během zlaté hodiny (#goldenhour) s měkkým a teplým světlem. Pusťte se do focení hodinu po východu slunce a hodinu před jeho západem. Pokud to není možné, foťte vždy ve stínu. Správné načasování vám pomůže vyhnout se davům. Lokalitu si nejprve několikrát projděte, vyberte si nejlepší místo na fotografování. Osvědčené jsou nejrůznější vyhlídky a turistické lávky. Při fotografování použijte pravidlo třetin. Rozdělte obraz na třetiny a klíčové prvky musí křižovat linii třetiny. Hlídejte horizont, ten musí na fotografii zůstat rovný. Následně vytáhněte prvky do popředí a pohrajte si s hloubkou ostrosti. Věnujte pozornost detailům a hrajte si s perspektivou. 
Využijte možnosti úprav a nezapomeňte vytvořit poutavý popis s relevantními hashtagy. Jakmile se vydáte do Itálie, najděte ty nejlepší místa pro dokonalé fotky.

Fotky na Sardinii

Sardinie vás okouzlí krásnými plážemi i kontrasty, kdy se střídá pusté vnitrozemí s nádherou pobřeží. Divoká příroda je místem, kde uplatníte makro režim, na turistických stezkách hornatým pobřežím zachytíte drobné živočichy i rostliny. Poutavé fotografie pořídíte z nejrůznějších pláží, ty na Sardinii střídají několik barev. Navštívíte písečné i oblázkové pláže. Vynechat nesmíte Neptunovou jeskyni, kdy se vám do objektivu musí vtěsnat všechny odstíny modré a zelené. A jak zachytit krásu sardinských útesů a pláží? Pronajměte si člun a foťte pohledy od moře.

Objevujte italská města

K zajímavým záběrům je často zapotřebí neotřelá perspektiva. Nebojte se ulehnout nebo naopak fotit z nadhledu. Unikátní fotky pořídíte v Miláně, když katedrálu Narození Panny Marie budete prohlížet nejen uvnitř, ale především z její střechy. Barokní fasády domů nejlépe vyniknou ve slunečném dni a tehdy, když se na fotografii zaměříte na detaily, namísto zachycení celé budovy. Někdy stačí jen vitrážové okno, zdobené průčelí nebo balkon. 
Krásné jsou fotky měst, kterými protéká řeka. Foťte co nejvíce záběrů z mostů, tak se vám podaří zachytit krásu místa bez davů turistů například i ve stále obsazených Benátkách.

Přírodní scenérie

Alpské vrcholky nabízí úchvatné výhledy, budete si k nim ale muset vyšlápnout. Několik hodin zabere túra k výhledu na Tre Cime di Lavaredo v Dolomitech. Skalní útvar se třemi korunami v soutěsce, která působí jako z jiného světa. Nachází se na hranici Jižního Tyrolska, Trentina a Benátska. Krásné záběry se dají pořídit u Lago di Garda. Jezero je ledovcového původu, voda má azurovou barvu. Vypravte se na ferratu a pořiďte krásné fotky z výšky.

Mystické vesnice

V Itálii je spousta horských vesniček, které jsou téměř opuštěné, protože zde místní nenašli obživu. Z míst pořídíte snímky, ze kterých doslova mrazí. Vypravte se do Viterby, podivná krajina je prakticky bez vegetačního porostu. Střídají se zde hluboká údolí a úzké strmé srázy. Nehostinné místo působí magicky, je skutečným umírajícím městem duchů. Oblast je dlouho inspirací básníků, malířů a spisovatelů. 
Fotogenickou vesničku objevíte i na Sicílii. Navštivte Gangi, opředenou legendami a hlídanou vulkánem sopky Etna. Středověké uličky uprostřed majestátních hradeb můžete zachytit s kulisou zasněžených vrcholků hor.

Starobylé ostrůvky

Lombardské jezero se úspěšně vyhýbá náporu turistů a okolí nebývá přelidněné. Pohádkové fotografie si přivezete, pokud zaměříte pozornost na maličký ostrůvek Loreto. Ostrov je obehnán mohutnými hradbami, uvnitř se nacházel klášter klarisek. Dnes můžete z dálky obdivovat místní hrad v neogotickém stylu a elegantní vilu s kamennými stěnami. 
Magicky vypadají také městečka na útesech italského pobřeží. Ty nejlépe zachytíte v kontrastu strmého útesu ke klidné hladině moře. Perly najdete ve městech Sorrento, Portofino, Positano, Amalfi, Vernazza nebo Praiano.

Věčný Řím

I když v Římě strávíte několik týdnů, pořád budete mít co objevovat. Památky antické civilizace jsou na každém rohu. Koloseum, Pantheon nebo Forum Romanum nemusíte fotit odděleně. Vyjděte si na pahorek Kapitol a ze zadního schodiště u Palazzo Senatorio dostanete vše do jednoho záběru. Pamětihodnosti jsou většinou v obležení turistů, jestli chcete skvělé fotografie ze Svatopetrského náměstí nebo od Fontány di Trevi, vypravte se do Říma mimo hlavní sezónu a vstaňte v brzkých ranních hodinách. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.