Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Kam na dovolenou v říjnu

Kam na dovolenou v říjnu

Podzimní dovolená vám představí romantická města, atraktivní pamětihodnosti nebo dravé metropole. Relaxovat můžete v lázních či termálních koupalištích a za sluncem vyrazíte do evropských i exotických zemí. Říjen nabízí hezké počasí a v mnoha populárních destinacích se můžete těšit na příznivé ceny. Objevte nové nebo blízké kouty světa.

Podzimní dovolená za příznivé ceny

Podzimní barvy vytvářejí romantickou atmosféru ideální pro říjnovou dovolenou, kde můžete objevovat města a památky, relaxovat v lázních nebo si užít delší pobyt u moře. Teplota moře v exotických destinacích často převyšuje červnové hodnoty, a minimální návštěvnost v říjnu nabízí výhodné ceny ubytování. Tropické a subtropické země lákají návštěvníky po celý rok, zatímco blízké destinace jako slovenské lázně nebo maďarská termální koupaliště jsou ideální pro krátké pobyty či podzimní prázdniny s rodinou.

Podzimní Vietnam

Říjen je perfektním měsícem, kdy se vypravit do exotického Vietnamu. V zemi jsou mírné teploty. V jižní části Vietnamu si prohlédnete plovoucí trhy a rýžová pole. Plavba v deltě Mekongu je kouzelným zážitkem. Určitě nevynechejte návštěvu Hanoje, zalíbí se vám francouzská koloniální architektura. Prohlédněte si město a zastavte se u jezera Hoan Kiem. Krásný je vietnamský ostrov Phu Quoc, můžete se vypravit do džungle nebo k vodopádům. Moře je čisté a klidné, pláže jsou na ostrově nádherné.

Za kulturou do New Yorku

Do podzimních barev se obléká New York, pamětihodnosti navštívíte bez záplavy turistů. Nejen na Broadwayi je připravený bohatý kulturní program. Čekají vás koncerty, muzikálová představení nebo výstavy. Metropole je v říjnu klidná, zvýšený turistický ruch se očekává až v období Halloweenu. Ikonické město s kosmopolitní atmosférou představí nejrůznější kultury, trendy i duchovní směry. Projděte si muzea, nakupujte na Fifth Avenue, prozkoumejte SoHo a nevynechejte návštěvu barů a klubů při pulzujícím nočním životě.

Kouzelná Kostarika

Tropický ráj je skvělou adresou pro milovníky přírodních krás i pro ty, kteří hledají klidné místo pro odpočinek. Nebudete se moci odtrhnout od krásných přírodních scenérií, kde se džungle střídá se sopečnou krajinou, přírodními parky a rezervacemi, plážemi od dvou oceánů. Nezapomeňte navštívit nejpopulárnější pláž Kostariky, Tamarindo a panenskou přírodu v národním parku Corcovado na poloostrově Osa.

Severní Kypr láká na luxusní resorty

Severní Kypr se otevírá turismu stále více, staví nebo modernizuje rezorty. Hosté si užívají perfektní all inclusive servis, v hotelech jsou zpravidla rozlehlá wellness centra. Dovolená v říjnu je na Kypru příjemná, teploty se pohybují okolo 25 stupňů. Křišťálově čistou vodu a jemný bílý písek najdete na plážích Fig Tree Bay nebo Karpaz. Výlet si udělejte do starobylého města Bachčisaraj.

Nejlepší měsíc pro Madeiru

Na ostrov věčného jara můžete vyrazit po celý rok. Přírodní krásy si nejlépe vychutnáte právě v říjnu. Určitě si užijete i koupání, Atlantik má v říjnu příjemnou teplotu. Madeira je ostrovem zelených hor, které se střídají s dramatickými útesy. Pro turisty a milovníky procházek má příjemné klima po celý rok. Stezky vedou kolem úchvatných vodopádů, jezer až k nejvyšším vrcholům Madeiry s panoramatickými výhledy na celý ostrov.

Portugalsko a Algarve

V blízkém Portugalsku vás přivítá příjemná teplota, pokud se vydáte do jižní části. Čekají vás kouzelná místa s minimem turistů. Slunný region Algarve je oblíbený pro malebné vesničky, pestrou přírodu a moderní letoviska s krásnými plážemi. Písek má zlatavou barvu, je hebký a jemný. Dovolenou spojte s návštěvou města Lagos, projděte si historické centrum, které vám připomene maurskou nadvládu a nezapomeňte se vyfotografovat na jedné z ikonických pláží Lagosu. Praia Dona Ana je sevřena majestátními útesy.

Vinice v Toskánsku

Toskánsko vás v říjnu nadchne probarvenými vinicemi, v některých oblastech začíná vinobraní a s ním spojené společenské a kulturní události. Projděte si úchvatnou Florenci nebo památky v městech Siena nebo Lucca. Lucca má jedno z největších historických center v Toskánsku a celé město je sevřeno impozantními hradbami. Nezapomeňte ochutnat speciality místní kuchyně a dát si skleničku vína.

Romantická Sardinie

Sardinie je nejkrásnější a nejrozmanitější italská destinace s fascinující historií. Její pláže se pravidelně umísťují v žebříčku nejkrásnějších evropských pláží, zátoky připomínají exotický Karibik. Sardinie je dramaticky autentická, zachovala si tradice i místní řemesla. Přístavy s luxusními jachtami jsou střídány prostými vesničkami. Panuje příjemné počasí, plavky nebudete odkládat. Výhodou je, že vám v říjnu nikdo nebude účtovat poplatky za vstupné na ty nejkrásnější pláže. Kráska Cala Brandinchi nebo Lu Impostu nabídnou úžasné koupání a malý pozemský ráj, kde budete téměř sami.

Maďarská termální koupaliště

Nespočet krásných termálních koupališť a moderních aqua parků s termální vodou najdete v Maďarsku. Vyrazit můžete i pokud by hrozily podzimní rozmary počasí. Termální koupaliště a termální aquaparky jsou kryté areály, kde si zábavu i odpočinek může dopřát celá rodina i v případě deště za okny. Vybrat můžete pobyt v jedné destinaci nebo propojit koupání s poznáváním měst a pamětihodností. Cestovatelé se shodnou, že jedním z nejkrásnějších měst střední Evropy je Budapešť, určitě se projděte k Budínskému hradu a po Andrássyho třídě.

Dovolená na Slovensku

Slovensko je v ideální dojezdové vzdálenosti vlastním autem, za pár hodin můžete relaxovat v přepychových lázních nebo v komplexu s moderními termálními koupališti. Počasí je stále příznivé i pro horský trek nebo pro delší túry v Tatrách, na Malé Fatře nebo ve Slovenském ráji. Výlety a odpočinek zkombinujete s prohlídkami pamětihodností nebo s kulturním programem.

Kanárské ostrovy a cenově příznivý Egypt

Kanárské ostrovy a Egypt jsou sázkou na jistotu po celý rok. V říjnu je na Kanárských ostrovech stále léto a jindy chladný Atlantik nabízí příjemnou teplotu moře. Kromě nádherných pláží si můžete užít spoustu zábavy v rodinných aquaparcích nebo zábavních parcích. V národním parku Teide na Tenerife můžete vystoupat na nejvyšší horu Španělska. 
Říjen je v Egyptě jeden z nejpříjemnějších měsíců. Letní slunce nabíjí pozitivní energií, ale horka nejsou tak nepříjemná jako v období letních prázdnin. Dovolená se dá výborně kombinovat s výlety do pouště nebo do vnitrozemí k pokladům starodávného Egypta.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.