Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Kam na dovolenou v srpnu

Kam na dovolenou v srpnu

Srpen je měsícem, kdy je léto v plném proudu u nás i u našich evropských sousedů. Můžete vybrat nádherné destinace dostupné leteckou dopravou nebo vlastním autem. Čím později se na dovolenou vydáte, tím déle si udržíte pozitivní náladu do chmurných podzimních dní. Moře bývá krásně vyhřáté a nabídka doplňkových služeb je v hlavní turistickou sezónu přímo dokonalá.

Moře i poznávání měst

Oblíbenou destinací s blízkým mořem je Itálie. Kromě krásných letovisek s rozlehlými písečnými plážemi se můžete vypravit k jezeru Lago di Garda nebo poznávat nádherná města. Florencie, Benátky, Milán, Verona a samozřejmě věčný Řím, na vás dýchnou romantickou atmosférou. 
Chcete poklidné místo? Pak se vypravte na jih Itálie. Vyberte Sicílii nebo Sardinii a ochutnejte místní kuchyni. Čistota moře vás překvapí, stejně jako jeho příjemné teploty a pláže bez davů turistů.

Poklidná Černá Hora

Chorvatskem upozaděná Černá Hora nabídne nádherné pláže a skvělé hotelové resorty, které jsou často doplněny o oblíbený aquapark nebo wellness centrum. V Černé Hoře jsou dlouhé a široké písčité pláže a nádherná historická centra měst. Dovolená může být odpočinková i poznávací. Černá Hora je příjemně poklidná, moře je krásně vyhřáté a pláže nejsou tolik obsazené. Černá Hora je kouzelná, půjčte si auto a vypravte se do národních parků, k nejjižnějšímu fjordu Evropy nebo ke Skadarskému jezeru.

Za pozitivní energií na Bali

Koncem srpna nastává období, kdy je na Bali období sucha a ostrovní ráj se vám představí v plné kráse. Moře je vyhřáté a vyzkoušet můžete vodní atrakce, adrenalinové i sportovní aktivity. Bali je synonymem odpočinku na nádherných plážích, poklidných večerů při západu slunce a poznávání jiné kultury. Poklidné, pozitivní a s povznášející energií.

Chrámy a nádherné moře Srí Lanky

Cejlonský ráj je příjemně cenově dostupný, a kromě odpočinku u moře v blízkosti stále pozitivně naladěných lidí, vám může nabídnout prohlídky prastarých chrámů, klášterů a pevností nebo výletů do národních parků. Můžete vyzkoušet trek deštným pralesem nebo se vypravit na safari. Stačí si půjčit auto a Srí Lanka si vás získá natolik, že nebudete chtít odjet.

Za málo peněz mnoho muziky, poznejte Bulharsko

Slunečné pobřeží Bulharska milovaly už naše babičky, místo od jejich dob modernizovalo nespočet hotelů a rozšířilo služby. Přesto si drží pověst cenově dostupné dovolené na fantastických písečných pláží. Nejvíce ubytovacích kapacit najdete na Slunečném pobřeží nebo ve Zlatých píscích, luxusní resorty s moderními aquaparky a wellness centry hledejte v Albeně.

Řecké ostrovy

Sázkou na jistotu jsou oblíbené řecké ostrovy. Nádherné pláže, krásné moře v kontrastu se středověkým opevněním měst, z jejichž ulic dýchá romantika na každém kroku. Dovolenou v Řecku není proč odkládat, z menších řeckých ostrovů se ozývají přání místních ohledně regulace počtu turistů. Řecké ostrovy jsou kolébkou kultur, prohlédnete si množství architektonických památek a zjistíte, kde žili významní vědci a politici, kteří ovlivnili světové dějiny.

Skvělé turecké all inclusive

Abyste se dostali do Turecka, budete muset vydržet v letadle o nějaký čas déle, přesto se vám to vyplatí. Bohatý all inclusive program tureckých hotelových resortů je pověstný, stejně jako jejich dlouhé písečné pláže s mírným vstupem do vody. Turecko má kouzelné vnitrozemí a několik národních parků, můžete odpočinkovou dovolenou propojit s poznávacími výlety.

Vypravte se do Polska

Hned za našimi hranicemi se rozkládá krásná země, která má rozhodně co nabídnout. Skvělou dovolenou u Baltského moře v kombinaci s návštěvou zábavních parků, aquaparků nebo termálních koupališť. Rozhodně nevynechejte návštěvu polských měst, zalíbí se vám v Krakově, Gdaňsku nebo ve Varšavě. Polsko má tisíce jezer, nádherné hory, panenskou přírodu. A když budete chtít vidět polské Benátky, vyrazte do Wrocławi

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.