Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Kam na dovolenou v září, kdy panují letní teploty a nízké ceny

Kam na dovolenou v září, kdy panují letní teploty a nízké ceny

Září je dokonalým měsícem pro dovolenou. V resortech panují stále letní teploty, ale klesají ceny, a hlavně klesá počet hostů. Krásy země si můžete vychutnat plnými doušky. Vypravte se do zemí s úžasnými plážemi a užívejte odpočinku nebo spojte relaxační dovolenou s výlety za poznáním. Poradíme vám, kam se v září vypravit na dovolenou.

Ideální měsíc na dovolenou, září

Září je ideální dobou, kdy se vypravit na dovolenou. Čechy milované destinace snižují ceny, ale zůstává perfektní servis, letní teploty a moře je na mnohých místech více vyhřáté než začátkem prázdnin. Ubývá hostů, pláže jsou volnější, vládne odpočinková atmosféra. Ti, kteří si dopřávají hlavní dovolenou až během září si pochvalují, že si užijí krásné léto doma, plné koupání a výletů, ale pořád se mají na co těšit. Po návratu z dovolené je často čekají podzimní plískanice, jim však vydrží pozitivní nálada a pohlazeni slunečními paprsky jsou po dlouhé týdny plni energie. 
Jsou místa, kde pokles teploty vzduchu je výbornou zprávou, protože se nabízí spojit odpočinek u pláže s poznávacími zájezdy a dozvědět se více z historie země.

Egypt a Bulharsko za nízké ceny

Egypt v září nemůže zklamat, zejména proto, že mírně poklesnou teploty a výlety do vnitrozemí jsou příjemnější. Osvědčená Hurghada nebo Sharm El Sheikh nadchne ty, kteří milují lenošení na pláži, objevování podmořského světa a dokonalý all inclusive servis. Většina letovisek disponuje bazénovým komplexem nebo aquaparkem. Rudé moře má jedny z nejkrásnějších korálových útesů na světě, pláže jsou posety jemným pískem a voda je dokonale čistá. Dovolenou můžete kombinovat s výlety k pyramidám v Gíze, ke starobylému chrámu Karnak nebo do Údolí králů v Luxoru
Dostupnou dovolenou nabízí také Bulharsko, které se v posledních letech těší rostoucí popularitě. Slunečné pobřeží nezklame rodiny s dětmi a výborná bulharská kuchyně zachutná všem. V blízkosti určitě navštivte starobylý Nesebar je to jedno z nejstarších měst v Evropě nebo Sozopol, jeho historie sahá až do období antiky.

Kréta a Rhodos

Dva z největších řeckých ostrovů nabídnou nádherné pláže a přehlídku gastronomických lahůdek, ale nejen to, jedná se o zemi s pestrou historií a místo, kde se psaly světové dějiny. 
Pokud si na Krétě zvolíte pláž Elafonisi s růžovým pískem, určitě nešlápnete vedle, pláž patří mezi nejkrásnější na světě. Vypravte se do paláce Knóssos, kde podle legendy pobýval bájný Minotaurus, stvoření napůl člověk a napůl býk. Ukrýval se se složitém bludišti, ze kterého nevedla cesta ven. Legenda je v místě stálou připomínkou. 
Rhodos je ideálním cílem pro ty, kteří chtějí kombinaci krásných pláží s romantickými procházkami historickými centry měst. Z krásných pláží nelze minout pláž Tsambika sevřenou horami.

Turecko, za odpočinkem, historií i kulturou

Turecká riviéra nabídne nádherné pláže a moderní letoviska. Vyrazte do rušné Antalye nebo klidného Bodrumu. Obě místa vám dají nahlédnout do zajímavé historie. V blízkosti Antalye se projděte starými a úzkými uličkami městečka Kaleiçi, budete obdivovat osmanskou architekturu. V Bodrumu navštivte středověký hrad a ruiny Mauzolea v Halikarnassu. A vězte, že kebab chutná nejlépe v Turecku, stejně jako další lahůdky.

Tuniská Djerba

Djerba nabízí nespočet pláží s mírným vstupem do vody a klidnou mořskou hladinou. Je ideální pro rodiny s dětmi. Určitě uvítáte moderní aquaparky a zábavní centra. Na výlet můžete vyrazit do saharské pouště a projet se na velbloudech. Dovolená může být doslova léčivou, protože objevíte místa, kde vyvěrají ze země železité a siřičité termální prameny. Proslulými plážemi jsou Sidi Mahrez nebo Seguia, kde je i dobré zázemí pro vodní sporty a široká nabídka půjčoven. Tradiční suvenýry seženete na kouzelných starých tržištích. Djerba je rozmanitá, setkává se zde arabská, berberská a židovská kultura. Místní jsou přívětiví a pohostinní.

Nejoblíbenější turisty ve středomoří, Mallorca

Španělský ostrov vám představí krásné pláže, pestrou přírodu, malebné vesničky i drsná pohoří. Mallorca je rájem pěších turistů i rodin s dětmi, protože má nejkrásnější pláže ve Středomoří. Kromě rušných pláží jako Es Trenc, Cala Millor nebo Cala d´Or objevíte i malé zátoky a zákoutí, která jsou sevřená skalními útvary a nabízí dokonalé soukromí. Historie ostrova sahá až do starověku, navštívit můžete středověké hrady, starobylá města nebo tajemné klášterní komplexy.

Ohřejte se v Maďarsku

Maďarsko je blízkou destinací, kde můžete prožít příjemně odpočinkovou dovolenou. Termální lázně jsou budovány jako odpočinkové zóny nebo jako moderní aquaparky, kde si užije zábavu celá rodina. Krásné pláže hledejte u Balatonu a za historií se vypravte do Budapešti, můžete si projít jeden z nejstarších řetězových mostů přes Dunaj, spojující Budu a Pešť. Největší termální jezero je Hévíz a nejznámější termální lázně jsou Széchenyiho lázně v Budapěšti. Zalíbí se vám také koupání v Györu nebo Egeru.

Maroko s exotickým nádechem

Maroko je fascinující, pulzující životem, hrající všemi barvami a vonící orientem. Dovolená bude směsicí krásných pláží, poznáváním nové kultury i procházkami kolem starobylých paláců s okrasnými zahradami. Maroko může nabídnout vše. Majestátní pohoří, pokud jste milovníkem outdoorových aktivit, rozlehlou poušť pro dobrodruhy nebo nádherné pláže Atlantského oceánu a Středozemního moře. Perlou je Marrákeš, je to živé centrum s mešitami, minaretem a nádhernými zahradami. Duchovním centrem Maroka je však Fes a moderní architekturu si prohlédnete v Casablance.

Chorvatské ostrovy

Kdo se v létě vyhýbá přeplněnému Chorvatsku, může vyrazit v září. Moře je příjemně vyhřáté a pláže poloprázdné. Dobrým tipem jsou chorvatské ostrovy, vyrazte do jižní části Chorvatska a poznejte Brač, Korčulu nebo Hvar. Cesta vás povede trajektem zpravidla ze Splitu, určitě si udělejte delší zastávku a projděte si památky, které jsou ve Splitu chráněny organizací UNESCO. Nádherný Diokleciánův palác a majestátní hradby vás okouzlí. 
Chorvatská horka ubírají v září na síle, vypravte se do národních parků. Lodí můžete projíždět Kornati, prohlédněte si nádhernou přírodu na Plitvických jezerech nebo v národním parku Krka. Národní parky stihnete projít při jednodenním výletu.  

A koncem září si můžete do mnohých oblíbených destinací přibalit i kola.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.