Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Růžová, červená, černá, zlatá, bělostná. Poznejte nejkrásnější řecké pláže

Růžová, červená, černá, zlatá, bělostná. Poznejte nejkrásnější řecké pláže

Plážemi všech typů a všech barev se může pyšnit Řecko. Oblíbené jsou pozvolné písečné pláže, romantická zákoutí ukrývají pláže skalnaté, čistou vodu slibují pláže oblázkové. Zajímavé jsou pláže s černým, vulkanickým pískem nebo pláže s růžovým pískem. Seznámíme vás s nejkrásnějšími plážemi Řecka.

Ikonické a rušné řecké pláže

Řecké pláže se umisťují na předních příčkách žebříčků oblíbených evropských ale i světových plážích. Určitě znáte Elafonisi na Krétě s nádherným růžovým pískem nebo Navagio Beach na Zakyntosu, která je fotogenická pro ztroskotaný vrak lodi. Tmavým sopečným pískem se může pyšnit Perissa beach na Santorini. Vypravte se objevovat nádherné řecké pláže, téměř 500 z nich se může pyšnit oceněním modrou vlajkou za čistotu, servis a vybavení.

Oblíbená Lefkáda

S výběrem nejkrásnějších pláží je třeba začít na Lefkádě. Jako nejkrásnější bývá označována pláž Porto Katsiki. Pláž je sevřena vápencovými útesy, je nádherně fotogenická. Má mírný vstup do moře a jemný písek. Pláž má přes 300 metrů a vede k ní úzká kamenitá cestička. Bohužel je tolik oblíbená, že je v hlavní sezonu téměř nedosažitelná. Vychutnáte si ji nejlépe v brzkých ranních hodinách nebo pokud se do Řecka vypravíte začátkem či koncem sezony.

Kréta a její nádherné pláže

Kréta je největším z řeckých ostrovů, ukrývá známé a vyhlášené pláže i zcela soukromé zátoky, kde si užijete odpočinek s nejbližšími. Kouzelná souhra písečných dun s průzračnou vodou se návštěvníkům představí na pláži Balos. Dostupná je pěšky nebo lodní dopravou. Stejně jako u jiných krásných pláží, i zde platí, že co je úchvatné, je hojně navštěvované. Pěšky je třeba překonat cestu do kopce a bude se jednat o delší procházku na spalujícím slunci, přesto se cesta k pláži vyplatí.
Na severozápadě ostrova objevíte pláž Falassarna. Má jemný bílý písek a průzračné vlny. Je vyhledávaná milovníky windsurfingu a oblíbená je u rodin s dětmi.

Rhodos a úchvatné zátoky

Divokou skalnatou pláž najdete v příjemně stíněném zálivu s průzračně čistou vodou. Nese jméno Anthony Quinna a okouzlí vás bohatým podmořským životem. I v hlavní sezonu je pláž příjemně liduprázdná. Rodiny s dětmi si oblíbí dlouhou písečnou pláž Tsambika. Její mírný vstup do moře je zárukou prohřáté vodní hladiny a může nabídnout dostatek plážových atrakcí.

Nejvíce fotografovaná pláž na světě

Pláž, která patří mezi světově nejvíce fotografované, je ukryta na ostrově Kefalonia. Myrtos je pokryta drobnými bílými kamínky a je sevřena mohutnými útesy. Je rozlehlá a ani v hlavní sezoně nepůsobí přeplněně. Nejkrásnější je při západu slunce, určitě se večer vraťte a ulovte si pár dechberoucích fotografických záběrů.

Ostrov Santorini a Red beach

Ostrov Santorini je formován vulkanickou činností, její památkou je Červená pláž. Rudý a ostrý skalní masiv ukrývá nádhernou písčitou pláž. Oceníte koupání v křišťálově čisté vodě i nádherné výhledy a fotogenická místa v její blízkosti. Pláž má hrubý rudý písek, kterým se může pyšnit jen minimum světových pláží. Vstup do moře je spíše kamenitý a k pláži musíte ujít pěšinu dlouhou stovky metrů.

Nejkrásnější evropská pláž na méně známém ostrově

Ostrov Ios nabízí hostům fantastickou pláž Mylopotas. Ta je pravidelně hodnocena jako jedna z nejkrásnějších evropských pláží. Pláž má jemný písek, mírný vstup do moře a dokonalý servis. Většina pláží na ostrově Ios je pokryta zlatavým pískem, nemůžete šlápnout vedle. Objevíte nádherná zákoutí s plážemi, kde budete po celý den sami. Čisté moře láká k objevování a obdivování podmořského světa se šnorchlem nebo s potápěčskou výbavou. 
Na řeckých plážích si dejte pozor, vyznavači naturalismu a nudismu nejsou vítaní. Je jen minimum pláží FKK. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.