Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Vydejte se do jedné z nejbezpečnějších zemí světa

Vydejte se do jedné z nejbezpečnějších zemí světa

Omán se v posledních letech dostává stále více do hledáčku Českých turistů. Kromě fantastické dovolené u moře jim může nabídnout i výlet do historie a poznání místní kultury. Stačí si vybrat Muscat a spojit odpočinek na nádherných plážích s toulkami po historickém centru města a jeho okolí.

Ománský záliv a Muscat

Hlavní město Muscat byste našli na východním pobřeží Ománského zálivu. Je to město, které psalo světovou historii. Zmínky o osídlení Muscatu najdeme už od 6. tisíciletí před naším letopočtem. Dodnes je kulturním, politickým a ekonomickým centrem Ománu, které je rozděleno na tři poutavé části. Historické jádro města byste našli v Muttrah, moderní část města, kde sídlí kanceláře, průmyslové koncerny a významné obchodní společnosti, hledejte v Ruwi. Centrum politického, kulturního a hospodářského života představí část Muscat.

Muscat jako odpočinek i poznání historie

Muscat spojuje vše, co očekáváte od aktivní dovolené. Záliv ukrývá nádherné pláže s prohřátou vodou, kde jsou skvělé podmínky pro vodní sporty, potápění nebo odpočinek. V blízkosti pláží je mnoho atraktivních cílů, která návštěvníkům poodhalí místní kulturu. Můžete se vydat na tržiště, do muzeí nebo navštívit mešitu sultána Qábuse, je jednou z největších na světě. Při dodržení pravidel pro vstup si ji můžete prohlédnout, společně s největším lustrem na světě o průměru 14 metrů a největším ručně tkaným kobercem na světě. Krásná je procházka kolem královského paláce Al-Alam, kde si prohlédnete exotické zahrady plné květin.

Koupání a pláže v Muscatu

Nejnavštěvovanější pláží je Qurum, která se pyšní 3 kilometry délky, čistým a vyhřátým mořem s klidnou hladinou. V blízkosti pláže je dostatečná nabídka občerstvení a restauračních kapacit. Krásná je privátní pláž Bandar Al Jissah u hotelu. Je poklidná a pokud v hotelu nejste ubytovaní, platíte za vstup na pláž poplatek. V blízkosti luxusních hotelových řetězců se nachází pláž Al Bustan, která ideální pro odpočinek i pro provozování vodních sportů.

Projděte se po Corniche

Legendární promenáda Corniche je místo, kde pulzuje život v denních i nočních hodinách. Muscatská zátoka je ozdobena luxusními jachtami, řada lodí či plachetnic je k dispozici k pronajmutí. Promenáda slibuje příjemné procházky zejména při západu slunce nebo posezení v některé z místních restaurací, kaváren a barů.

Neopakovatelná atmosféra ománského tržiště

V historické části Muscatu nesmíte vynechat nádherné tradiční tržiště s úzkými uličkami, kde místní nakupují čerstvé a kvalitní suroviny. Nechybí ale ani oblečení, šperky nebo bytové doplňky. Je to nejlepší místo, kde pořídit suvenýry a kde ochutnat kořeněné speciality.

Krásu zálivu si budete moci prohlédnout od pevnosti Al Jalali. Obranná pevnost měla ochránit město před nájezdy dobyvatelů, později byla přestavěna na vězení. Od pevnosti je nádherný výhled do širokého okolí. 
Vypravte se do Ománu, kouzelné a pohostinné země s nulovou kriminalitou. Čeká vás nezapomenutelná dovolená
 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.