Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Co dělat o podzimních prázdninách

Co dělat o podzimních prázdninách

Podzimní prázdniny jsou skvělou příležitostí, jak strávit čas s rodinou, užít si zábavu nebo se vypravit do nových míst. Hrady a zámky chystají tematické programy, otevřeny jsou zábavní parky i aquaparky. A pokud se vám stýská po slunečních paprscích, vyrazte na dovolenou k moři. Víme, kde mají právě teď atraktivní cenovou nabídku.

Podzimní prázdniny. Dovolená nebo atraktivní výlety

Podzimní prázdniny přímo vybízejí k prodlouženému víkendu nebo celému týdnu na dovolené či fantastických výletech. Můžete naplánovat delší pobyt nebo vybrat několik zážitkových atrakcí a každý den naplnit poznáváním nových míst. Už i v České republice dostává prostor Halloweenský program, na některých hradech a zámcích jsou připraveny speciální prohlídky se strašidly a duchy. Jinde chystají přes prázdniny doplňkové programy, prodlužují otevírací dobu nebo cenově zvýhodňují vstupné pro rodiny s dětmi. Užijte si podzimní prázdniny naplno

Podzimní prázdniny v ČR

Rozmary podzimního počasí vás nepřekvapí, když se vydáte do krasových jeskyní. Kromě nádherné výzdoby a stálé jeskyní teploty se můžete těšit i na archeologické nálezy. Významná archeologická náležitě se nachází v blízkosti mnoha krasových jeskyní. Navštivte Punkevní jeskyně, Javoříčské jeskyně, Sloupsko-šošůvské jeskyně nebo Koněpruské jeskyně
V Ostravě připravili světelný park na téma sci-fi, navštivte areál Dolních Vítkovic. Atraktivní zimní prohlídky jsou připraveny na hradě Bouzově, zimní okruh nabízí hrad Karlštejn nebo hrad Křivoklát. Program pro děti si připravily i zoo-parky a zoo. Vypravte se na Lešnou v blízkosti Zlína, do brněnské nebo pražské zoo.

Vyrazte na prázdniny k moři

Blízké přímořské destinace se ještě mohou pyšnit slunečními paprsky a vysokými teplotami. Ačkoliv to nebude na koupání, dávají vám země jako Řecko, Chorvatsko či Itálie skvělou příležitost, jak poznat jejich památky, projet se na kole krásnou přírodou nebo si prohlédnout národní parky bez davů ostatních turistů. Vyrazit můžete na výlety lodí nebo navštívit centra měst. 
Koupání, odpočinek a lenošení na plážích čeká na návštěvníky Egypta. Přestalo být spalující horko a na dovolenou v Egyptě jsou o podzimních prázdninách skvělé podmínky. S létem se nemusíte loučit, stačí sbalit plavky a těšit se na výtečný all-inclusive servis. Dovolená v Egyptě se nabízí za příznivé ceny.

Odpočívejte o podzimních prázdninách

V České republice objevíte nespočet moderních wellness hotelů, které nabízejí program odpočinku i zábavy. Mnohé z nich jsou vybaveny jako rodinné hotely a o podzimních prázdninách nabízí pro děti animační programy, sportovní a pohybové hry. Vyzkoušejte Dolní Moravu, Liberec nebo Lipno nad Vltavou. Resorty jsou jako stvořené pro rodinnou dovolenou a jsou zasazeny do kouzelné krajiny.

Nezapomenutelným zážitkem je návštěva některého zábavního parku. Magický svět pohádek Disneylandu uchvátí návštěvníky v každém věku. Kromě nejrůznějších atrakcí nabízí park i doplňkový program jako ohňostroj, světelnou show nebo nejrůznější taneční představení. Projděte si části jako Fantasyland, Adventureland nebo Star Wars. V bližší dojezdové vzdálenosti je německý LEGOland. Je navržený tak, aby si zábavu našli děti i dospělí. Obdivovat budete obří sochy i miniaturní města postavená z milionů kostek LEGA. Nezapomeňte se projet na některém z divokých tobogánů. Největším zábavním parkem v Polsku je Energylandie, ukrývá přes 120 atrakcí v různých tematických zónách. Nechybí atrakce pro milovníky adrenalinu a největší horská dráha v Evropě.

Vsaďte na aquaparky

Do aquaparku můžete vyrazit i při nepřízni počasí, o podzimních prázdninách je ideální doba, kdy navštívit i vzdálenější aquaparky se skvělou reputací. Jedním z nejnavštěvovanějších aquaparků je aquapalace Praha v Čestlicích. Projet se můžete na vlnách jako surfař nebo si užít klid v relaxační zóně. Na Moravě jsou oblíbené aqualand Moravia v blízkosti Pasohlávek, většina bazénů má termální vodu, nebo aquapark Olešná ve Frýdku Místku
Fantastický zážitek nabízí německý Tropical Island. Rozlehlý tropický svět v kryté hale je otevřený non-stop. Čekají vás úžasné vodní atrakce i krásná tropická pláž nebo umělá laguna. Obklopeni tropickým rájem zapomenete na podzimní plískanice.

Pro milovníky techniky

Přes podzimní prázdniny se můžete vypravit do některého muzea, které bude rájem zejména pro kluky. Největším technickým muzeem je Národní technické muzeum v Praze, k vidění jsou historické automobily, motocykly, letadla i vlaky. České značce Škoda je věnované muzeum v Mladé Boleslavi. Fantastické je technické muzeum Tatra v Kopřivnici, kde jsou k vidění i legendární závodní vozy. Zajímavé je muzeum motocyklů a automobilů Veteran Arena v Olomouci nebo Technické muzeum v Brně, kde je část věnovaná i výpočetní technice. 
Mekkou všech milovníků aut je BMW museum v Mnichově. Návštěvníky seznámí s více než stoletou historií ikonické německé automobilky. Výstava je interaktivní a využívá audiovizuální techniku, což umocňuje zážitek.

Blízká termální koupaliště

Ačkoliv je v naší zemi minimum termálních koupališť, nemusíme zoufat. Stačí se vypravit k našim sousedům na Slovensko nebo do blízkého Maďarska či Slovinska. Termální koupaliště uklidňují a léčí zároveň. Vysoký obsah minerálů ve vodě uvolňuje svalové napětí, přináší úlevu od stresu a pomáhá léčit nemoci pohybového aparátu, revma nebo kožní onemocnění. Pokud cestujete s dětmi, hledejte termální koupaliště, která jsou vystavěna jako moderní aquapark se spoustou atrakcí. Navštivte Tatralandiu v blízkosti Liptovského Mikuláše, aquapark Bešeňová nebo aquacity Poprad. V Maďarsku se vám s dětmi zalíbí v Hajdúszoboszló, V Bükfürdő nebo Sárváru. Slovinsko nabízí zábavu pro celou rodinu v termálních koupalištích Laško, Čatež nebo Moravske Toplice. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.