Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Magie na vlastní kůži. Nezapomenutelná prohlídka filmového rodiště Harryho Pottera

Magie na vlastní kůži. Nezapomenutelná prohlídka filmového rodiště Harryho Pottera

Chcete vstoupit do nádherného světa plného kouzel a iluzí? Můžete. V Londýně je otevřené ikonické studio, kde se zrodil filmový Harry Potter. Autentická místa, originální rekvizity, propracované kostýmy a kulisy, které tvořily stovky lidí. Seznámíte se se speciálními efekty a triky, budete v blízkosti magických stvoření. Čeká vás nezapomenutelný zážitek, který nesmí chybět v cestovním itineráři každého fandy Harryho Pottera.

Rozsáhlá expozice Warner Bros.

V rámci Warner Bros. Studií je v blízkosti Londýna přístupná rozsáhlá expozice, která vezme návštěvníky do míst, kudy kráčel Harry Potter, kde seděl, jedl, přespával a kouzlil. Projdete si největší a nejslavnější Warner Bros. Studio, autentická místa, kde probíhalo natáčení.
Už více než 10 let si můžete prohlédnout propracované kulisy, které byly použity při natáčení. Zblízka prozkoumáte Velký sál, Bradavický expres na nástupišti devět a tři čtvrtě nebo se projdete Příčnou ulicí. Zastavit se můžete v pracovně Brumbála nebo ve skleníku profesorky Prýtové. Kdo má odvahu vstoupí i do Zakázaného lesa, kde se však bude muset vyhnout nástrahám. 
Vše je doplněno nejrůznějšími plány a modely. Prohlédnete si Bradavice se všemi tajemnými zákoutími.

Propracováno do detailu

Na filmovém plátně se řada věcí jen mihne, je skvělé, že se můžete zastavit a prohlédnout si nádoby s exotickými ingrediencemi, kde se vařily kouzelné lektvary nebo lahvičky se vzpomínkami z Brumbálovy pracovny. Obdivovat budete originální kostýmy a originální rekvizity, které byly použity přímo při natáčení filmu. Vystaveny jsou famfrpálové uniformy, školní hábity Akademie Krásnohůlky nebo společenské oděvy z Vánočního plesu.

Odhalte kouzla

Filmaři nechali nakouknout pod pokličku tvorby triků a ukázali speciální efekty a technologie. Budete v blízkosti dveří od Tajemné komnaty, podíváte se na neviditelný plášť nebo uvidíte, jak se uváděla do pohybu Vrba mlátička. A kdo se postaví před zelené plátno, poletí nad Londýnem na koštěti. V části výstavy jsou kouzelná stvoření a magické potvůrky. Děsivě vypadá velká pohyblivá hlava baziliška, pták Fénix Fawkes nebo obří pavouk Aragoga, kterého uvádělo do pohybu více než 15 lidí.

Více pro návštěvníky

V kouzelném světě Harryho Pottera můžete využít kouzelnický pas, zahrát si různé hry nebo splnit předepsané úkoly. Během výstavy mohou návštěvníci sbírat pamětní razítka. Zajímavé je procházet expozici s mobilní aplikací, kde se pátrá po začarovaných klíčích. Dostupný je také tištěný nebo digitální průvodce výstavou.

Cesta za Harry Potterem

Londýn je z ČR dobře dostupný leteckými linkami. Nízkonákladové společnosti prodávají letenky za pár stokorun. Ke studiím se nejlépe dostanete ze stanice Stansted a následně se musíte vypravit hromadnou dopravou. Z centra Londýna jsou do Leavesdenu vypravovány autobusy ze zastávek Kings Cross a Victoria následně přímý Harry Potter autobus ze zastávky Watford Junction.

Vstupenky do expozice

Výstava je stálá a zpravidla přístupná každý den až do 20:00. Na výstavu si zakupte vstupenky online a předkládejte je společně s doklady totožnosti, rezervujete si konkrétní datum a čas prohlídky. Počítejte s tím, že uvnitř strávíte 4 až 6 hodin. Během roku je výstava doplňována nebo upravena. Stále můžete vidět něco nového. 
Navštívit filmové rodiště Harryho Pottera je pro každého fanouška povinností.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.