Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Karibský ráj ohromí množstvím nádherných pláží

Karibský ráj ohromí množstvím nádherných pláží

Nádherná Dominikánská republika láká stále více Čechů k dovolené v exotickém ráji. Pohádkové pláže, křišťálově čisté moře a nedotčená příroda je kulisou, kterou může mít i vaše dovolená. Stačí si jen vybrat z nejkrásnějších pláží.

Kdy vyrazit do Dominikánské republiky

Hlavní turistická sezona je v Dominikánské republice od prosince do dubna, kdy není ve vzduchu taková vlhkost a teploty jsou příjemně letní. Od května do listopadu jsou vyšší teploty a vlhčí klima, přes den se můžete potkat s nějakou dešťovou srážkou, která rychle odezní. 
Dominikánská republika je jistě nejkrásnějším a nejrozmanitějším místem Karibiku. Je směsicí výstavních pláží, bohaté historie, nedotčené přírody a přívětivosti místních obyvatel. Perfektní podmínky pro koupání a šnorchlování po celý rok si můžete užívat díky vyhřátému moři a vysokým teplotám, Dominikánská republika je v tropickém pásmu. Dovolenou můžete strávit s koktejlem v ruce pod palmou nebo aktivním objevováním místních krás. Koloniální architektura a historická centra měst s dlážděnými ulicemi si vás rychle získají, ale ne tolik jako fantastické pláže.

Playa Grande

Pláž jako z obrázku na katalogu od cestovní kanceláře je pláž Grande. Dlouhé a široké úseky jsou posety hebounkým zlatavým pískem. Krásná pláž je z části příjemně stíněná vzrostlým a hustým palmovým lesem. Pláž se nachází na severním pobřeží v blízkosti města Puerto Plata. Jakmile tam dorazíte, otevře se vám rozlehlá pláž v délce několika kilometrů a je zřejmé, že jste na nekrásnějším místě široko daleko. Korálové útesy nádheru pláže jen podtrhnou. 

Playa Los Mino

Klidná a poměrně malá je pláž Los Mino. Přivítá vás bělostný písek a azurové moře. Pláž je méně známá, a proto potěší ty, kteří nechtějí potkávat velké množství turistů. Má autentickou atmosféru na pláž si chodí odpočinout i místní. Pláž je sevřena tropickou vegetací a jsou z ní krásné výhledy na Atlantský oceán. Objevovat můžete podmořský život korálových útesů nebo navštívit blízkou lagunu Gri Gri a pustit se do vodních sportů. 

Playa Rincón

Playa Rincón získává opakovaně přední příčky v žebříčcích světově nejkrásnějších pláží. Nachází se na vyhlášeném poloostrově Samaná. Pláž s jemným bílým pískem, průzračným mořem a lemována zelenými horami je kráskou z pohlednic. Je nedotčeným rájem s příjemně autentickou atmosférou. I v hlavní sezoně zde najdete klid a soukromí. V blízkosti břehů jsou krásné korálové útesy s pestrým podmořským životem. K pláži se dostanete lodí a malebné restaurace jsou v blízkosti.

Playa Playita

Poloostrov Samaná zdobí několik vyhlášených pláží, další je Playa Playita v blízkosti vesničky Las Galeras. Někteří ji označují za skrytý poklad, protože nabízí nerušený klid a odpočinek. Pláž není nikdy přeplněná, přitom je snadno přístupná pešky i autem. Pláž je ideálním místem pro rodiny s dětmi, má mírný vstup do moře a mělké laguny. 

Playa Los Patos

Přírodní bazén s chladnější vodou, která sem stéká z blízkých hor hledejte na pláži Los Patos. Budete stát u zrodu řeky Rio Los Patos s křišťálově čistou vodou. Můžete se koupat ve vodě říční i v oceánu. Je to úžasné místo zejména pro rodiny s dětmi. Laguna má mělkou vodu a okolí místa je kouzelnou scenérií. Pláž se nachází v jedné z nejkrásnějších a nejméně objevených oblastí s divokou a nespoutanou přírodou. 
Pláž je ideálním místem kde začít se surfováním. V blízkosti si můžete prohlédnout salinové jezero s plameňáky nebo krásné vodopády. 

Bahía de Las Águilas

Ve vzdáleném jihozápadním koutu Dominikánské republiky je nedotčenou pláží, která bývá zpravidla zcela opuštěná. Kilometry dlouhá pláž může být jen vaše. Je součástí národního parku Jaragua, pláž musí být udržována v přirozeném a přírodním stavu. Nesmí tu být hotely, restaurace, komerce. Zažijete Karibik v té nejčistší formě. 

Caya Levantado

Místo jen pro pár vyvolených je Cayo Levantado na malém tropickém ostrově. Část nádherné pláže je volně přístupná, zbytek je rezervován pro návštěvníky přilehlého luxusního resortu. Pláže jsou zde bělostné a stíněné vzrostlými palmami, moře je vyhřáté s minimem vln. Na pláž se dostanete lodí ze Samaná

Playa Cosón

Playa Cosón nabízí klidnou a odpočinkovou atmosféru, je to méně frekventovaná pláž. Ideální místo pro páry, najdete zde dostatek soukromí. Pláž je vlídným místem pro začínající surfaře, má mírné vlny. V okolí je několik vyhlášených restaurací i barů s bujarým nočním životem
Skvělé párty místo je také playa Boca Chica plné restaurací a barů. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.