Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Tip pro cestovatele. Vídeňská zoo a zámek Schönbrunn

Tip pro cestovatele. Vídeňská zoo a zámek Schönbrunn

Rakouská metropole je blízká, a dokonce dobře dostupná přímým vlakovým nebo autobusovým spojením. Vypravte se na výlet do Vídně, projděte známá náměstí a zastavte se v nejstarší zoologické zahradě na světě. Prohlídku zoologické zahrady můžete spojit s magickým zámkem Schönbrunn a jeho nádhernými zahradami.

Vídeňský Zoo park s historií

Vídeňská zoo je nejstarší světovou zoologickou zahradou. Prohlédnout si můžete přes 8,5 tisíce zvířat. Vídeňská zoo má skvělé výsledky jako ochranářské zařízení a daří se jí vybraná mláďata navracet zpět do přírody. Největším lákadlem jsou veselí lachtani, velké pandy nebo roztomilé surikaty. Pandí pár se podařilo získat přímo z Číny, vídeňská zoo je jedinou evropskou zoo, kde se ohrožený druh pomohlo rozmnožit přirozenou cestou. V zoo se projdete deštným pralesem a můžete se účastnit oblíbeného krmení zvířat.  
Historie zoo sahá až k Marii Terezii, která si Schönbrunn oblíbila, palác byl centrem života smetánky a politického života. Právě na její příkaz se začalo s budováním zvěřince u centrálního pavilonu, návštěvníci si mohli prohlédnout exotická a vzácná zvířata už od roku 1778. Do té doby byl park přístupný pouze císařské rodině a významným hostům císaře. Dnes si můžete zakoupit vstupenky online a předběhnout frontu u pokladen.

Císařská rezidence Schönbrunn

Letní sídlo Habsburků má nádherné reprezentační sály a krásnou rozlehlou zahradu. Budete procházet místa, která bývala domovem Marie Terezie, císaře Františka Josefa II. nebo císařovny Sissi. Schönbrunn je právem označovaný za nejkrásnější barokní areál Evropy. Zámek má celkem 1 441 pokojů, přístupných pro veřejnost je 45. K nejkrásnějším sálům patří Čínský oválný kabinet, kde se vedly tajné schůzky, Zrcadlový sál, který hostil šestiletého W.A. Mozarta, pokoj Vieux-Lacque sloužící Napoleonovi nebo Milionová komnata zdobená artefakty z Indie a Persie. Při prohlídce se zastavíte i ve Velké galerii, kde zasedal Vídeňský kongres. U zámku si můžete také prohlédnout muzeum císařských kočárů, Palmárium či bludiště. Milovníci techniky si zámek mohou projít ve virtuální realitě.

Cestovatelský tip

Vídeňská zoo se nachází v těsné blízkosti zámku Schönbrunn, nabízí se obě prohlídky spojit do kombinované vstupenky. Vídeň nabízí praktický City PASS, díky kterému získáte zajímavé slevy. Je k dostání online, s kartou je cestování městskou hromadnou dopravou ve Vídni zvýhodněné a na muzea, památky a galerie můžete čerpat slevu na vstupném. Slevy získáte i na ubytování v hotelech nebo ve vybraných restauracích. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.