Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Se seniory na stromy za zvýhodněnou cenu

Se seniory na stromy za zvýhodněnou cenu

Až příště budete přemýšlet, kam na celodenní výlet, vsaďte na Krkonoše. Vezměte s sebou rodiče či prarodiče, protože říjen je na stezce korunami stromů věnován seniorům. Mají zvýhodněnou vstupenku i oběd v restauraci. V blízkosti jsou kouzelná místa, která stojí za návštěvu, pokud si vyhradíte více času, určitě si je projděte.

Stezka korunami stromů

Jánské lázně lákají na minerální prameny a relaxaci v rehabilitačním komplexu. Stezka korunami stromů zde představuje svět z ptačí perspektivy, zasazená v malebné krajině s více než 1 500 metry pohodlné trasy. Výška vyhlídkové věže dosahuje 45 metrů, nabízející panoramatický pohled na krkonošský les. Doprovodné naučné cedulky přibližují okolní přírodu a podzemní expozice se věnuje mikrosvětu půdy. Pro odvážné je k dispozici adrenalinový tobogán pro zkrácení cesty zpět.

Krkonoše z jiné perspektivy

Stezka byla otevřena v roce 2018 a těší se velké popularitě. Nemusíte se bát ani stoupání na dřevěnou věž, převýšení je mírné. Na cestě návštěvníky čekají, kromě věže s panoramatickým výhledem, další zážitkové body. Můžete se projít nad propastí přes průhlednou síť nebo si vyzkoušet některé interaktivní prvky. V podzemní expozici prozkoumáte, jak funguje kořenový systém stromů a jak ovlivňuje celý ekosystém.

Bezbariérový přístup

Stezka korunami stromů je vybudována jako zcela bezpečná, nenáročná a poklidná procházka. Nejen návštěvníci s kočárky a hendikepovaní přivítají bezbariérový přístup. K zapůjčení jsou v pokladně invalidní vozíky a nádherné výhledy si mohou užít i senioři, kteří mají obavu ze stoupání na vyhlídkovou věž. Ta je ostatně největším lákadlem a poskytuje krásné výhledy do okolí, zahlédnete vrchol Sněžky, Černou i Růžovou horu.

Měsíc seniorů v Krkonoších

Krkonošský národní park vyhlásil říjen měsícem seniorů. Při výletu na stezku korunami stromů mohou využít zvýhodněnou vstupenku 1+1 zdarma. Seniory přivítá také restaurace, nabízí menu připravené z lokálních surovin za zvýhodněnou cenu. V restauraci v korunách ochutnáte místní speciality i lahodné dezerty.

Výlety v blízkém okolí

Pokud si na pobyt vyhradíte více času, můžete navštívit atraktivní turistické cíle v okolí. Malebné horské město Jánské Lázně má krásný park, nabízí relaxaci při wellness procedurách a je výchozím bodem k lanovce vedoucí na Černou horu. Kabinová lanovka vás vezme na vrchol do výše více než tisíc metrů nad mořem, kde se vám rozevřou výhledy na Krkonoše a Podkrkonoší
Na kolech se můžete projíždět nespočtem cyklistických tras, některé vedou přes přírodní rezervaci Černohorské rašeliniště s unikátní faunou a florou. Přímo kolem chráněného území vedou dřevěné chodníky a zbudována je také naučná stezka
Lanový park, bobovou dráhu a dětské centrum najdete v Peci pod Sněžkou, barokní klášter a zámek navštívíte ve Vrchlabí, historii regionu přiblíží Krkonošské muzeum
Ať už se rozhodnete pro celodenní výlet, prodloužený víkend nebo týdenní pobyt, Krkonoše nezklamou žádného hosta.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.