Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

V Chorvatsku vyberte nejkrásnější pláže. Odhalíme vám je

V Chorvatsku vyberte nejkrásnější pláže. Odhalíme vám je

Blízké a oblíbené Chorvatsko ukrývá nádherné pláže, některé se dokonce dostaly na seznam světově nejkrásnějších pláží. Zapomeňte na betonová mola, procházejte se po nádherných promenádách a relaxujte na nejkrásnějších plážích Chorvatska.

Dlouho neznámá, Stiniva na Visu

Ostrov Vis býval vojenskou základnou a byl veřejnosti nepřístupný. Poměrně nedávno se otevřel turistům, a proto zde nenajdete žádné velké rušné a přepychové resorty. Ubytovat se můžete v menších penzionech nebo soukromých vilách. Nedotčená příroda ukrývá malebné zátoky, mezi nejkrásnější a jistě nejvíce fotogenickou patří pláž Stiniva, která je sevřená skalními útesy. Přístup k ní není snadný, nečekejte rozlehlé parkoviště pro stovky aut, dvě ulice stánků a 15 restaurací. Právě proto má neopakovatelné a tajemné kouzlo.

Výhled na Zlatni Rat

Ostrov Brač, který proslul těžbou kamene, ze kterého je vystaven i Bílý dům, se může pyšnit pláží, která není nikdy stejná. Výběžek pokrytý hrubým štěrkem a drobnými oblázky vystupuje do moře a proudy si s ním pohrávají a každý den jej trochu opracují. Pláž je nádherně fotogenická a možná se vám bude více líbit z výšky protějších kopců, než když budete jejím přímým návštěvníkem v plné sezoně. Pro svoji krásu je vyhledávanou a rušnou pláží.

Bělostný Pag a Čista plaža

Ostrov Pag působí místy jako měsíční krajina, o to víc vyniká kontrast s blankytným mořem. Neodkážeme vás ale k pláži Zrće, která klidem rozhodně neoplývá. Mezi městy Kolan a Novalja najde rozlehlou a poklidnou pláž s mírným vstupem do vody. Místo si oblíbí rodiny s dětmi i milovníci potápění a šnorchlování.

Romantický ostrov Krk a Stara Baška

Krásný ostrov Krk ukrývá nejednu kouzelnou zátoku. Oblíbená pláž v blízkosti městečka Stara Baška má mírný vstup do vody, pláž z drobných oblázků a je v kontrastu s majestátním skalním útesem. Je rozlehlá, tak i v sezoně zde najdete příjemné místo k relaxaci a ke koupání.

Oceněná pláž na ostrově Cres, Sveti Ivan

Jednou z nejkrásnějších chorvatských pláží je pláž Sveti Ivan na ostrově Cres. Je sevřena v náručí skalních útesů, to jí propůjčuje tajemné a romantické kouzlo. Nejkrásnější je pláž v brzkých ranních hodinách nebo při západu slunce.

Nejkrásnější pláž Makarské riviéry, Punta Rata

Pláže na Makarské riviéře jsou všechny posety drobnými bělostnými oblázky, mají mírný vstup do moře a od nepříjemných větrů a deště jsou chráněni majestátním pohořím Biokovo. Jedna pláž však vyniká. Je to pláž Punta Rata v Brele. Brela je menší a poklidné město s lázeňskou atmosférou, promenádou je spojená s rušnějšími centry. Zátoka Punta Rata je rozlehlá a příjemně stíněná.

Opuštěné ostrovy Kornati

Chorvaté v žertu říkají, že sami nevědí, kolik mají ostrovů. Na mnoho z nich vás vezme lodní taxi a můžete si užít den plný koupání v naprostém soukromí. Kornatské ostrovy jsou národním parkem, procházka nádhernou a nedotčenou přírodou určitě stojí za to. Pozor jen na zákazy koupání. V národním parku jsou pro koupání vyhrazeny zóny.

Písečné pláže Šunj a Lumbarda

Písčité pláže s minimem turistů najdete na ostrově Korčula v oblasti Lumbarda. Pláž Bilin Žal se rozléhá v blízkosti středověké pevnosti s krásným výhledem na Pelješac. Podobně příjemná je písčitá pláž na jihu ostrova Lopud, má mírný vstup do vody a krásnou okolní přírodu. V sezoně bývá rušná. 
Nádherné a klidné pláže hledejte na Chorvatských ostrovech. Po náročnější cestě bude odměnou poklidná atmosféra, pláže s menším počtem návštěvníků a nádherná příroda. Vyměňte pobřeží za ostrovy.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.