Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Léto v exotice nikdy nekončí. Vyrazte na podzim

Léto v exotice nikdy nekončí. Vyrazte na podzim

Slunce do pozdních večerních hodin, procházky po pláži, opalování a koupání. K tomu návštěva unikátních lokací. To je nejlepší recept proti podzimním plískanicím a chmurné náladě. Vyrazte do míst, kde stres a shon neznají a nemizí jim úsměv z tváře. Vychutnejte si exotiku a dobrodružství. Podívejte se, kde se psaly světové dějiny.

Div světa v Peru

Machu Picchu si zachovalo kouzlo a tajemnou atmosféru po tisíce let. Poznejte zblízka stopy incké civilizace a vypravte se do země, kde by vám ani měsíc pobytu nestačil na objevování nádherných míst. Věděli jste, že je v Peru dvakrát hlubší kaňon než slavný Grand Canyon? Peruánský Colca kaňon je unikátní podívanou a když se vydáte do údolí, setkáte se s místními, kteří žijí stejně jako jejich předci před čtyřmi stoletími. 
Panenská příroda tajemné Amazonie je každým rokem ve větším ohrožení, stejně jako živočichové vysokohorských And. Až do konce listopadu můžete v Peru trávit nádherné dny na pláži nebo se věnovat vodním sportům.

Pohádkový Nový Zéland

Ve snáři každého cestovatele má místo Nový Zéland. Krajina, kde jedním pohledem obsáhnete zasněžené vrcholky hor, ledovce, vulkanické oblasti, nádherná jezera i pláže. Unikátní ostrov, který se vyvíjel odděleně je pohádkovou scenérií, dosud jste si ji mohli vychutnat jen na filmovém plátně. Hobití městečko tu stále zůstalo, můžete nahlédnout do míst, kde se zrodil Pán Prstenů. Po treku v desítkách kilometrů si můžete odpočinout u barevných jezer v kráterech sopek nebo u bublajícího bahna s teplými prameny. Skvostný je také pohled na fjordy nebo na strhující vodopády.

Magické Japonsko

Jiný svět v zemi vycházejícího slunce můžete objevit právě na podzim. Prastaré tradice a zvyky zde místní udržují po tisíce let, ačkoliv se jedná o zemi, která se může pyšnit těmi nejmodernějšími technologiemi. Budete v zemi s nulovou kriminalitou s naprosto odlišnou kulturní tradicí, kterou rozhodně stojí za to poznat blíž. Těšit se můžete na krásné přírodní scenérie, chrámy a svatyně ukryté v horách nebo procházku na posvátnou horu Fudži. Věhlasné japonské zahrady hrají na podzim všemi barvami a ohromí vás návštěva chrámového komplexu a poutního místa Nikkó.

Ochutnejte kuchyni chráněnou UNESCem, objevte Mexiko

Náhorní plošiny Mexika jsou protkány tajemnými pyramidami, stejně jako džungle. Památky starých Mayů okouzlí každého. Krásné pláže čekají u vod Tichého oceánu, Karibského moře nebo v Mexickém zálivu. Navštívíte majestátná pohoří, kaňony, jezera i vodopády. Nesmíte zapomenout na poloostrov Yucatan s krasovými jeskyněmi. 
Mexiko musíte ochutnat. Jako jediná světová kuchyně, byla mexická kuchyně zapsaná na seznam UNESCO a je pod jeho ochranou jako nehmotné dědictví.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.