Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Nejen na lyže. Vyskočte do sedla a vydejte se do Rakouska

Nejen na lyže. Vyskočte do sedla a vydejte se do Rakouska

Milovníci hor míří do Rakouska především v zimním období, a to je trošku škoda. Rakousko je nádhernou zemí, které vám může nabídnout stovky kilometrů upravených cyklistických tras. Vyberou si začátečníci i pokročilí. Poradíme vám, které stezky si v sedle kol nejlépe v Rakousku vychutnáte.

Malá, ale nádherná země

Rakousko nebývá pro Čechy typickou destinací, kterou by si vybrali pro letní dovolenou. Přesto umí nabídnout vše, po čem na aktivní dovolené toužíte. Panenskou přírodu, krásná muzea a galerie, vysokohorské treky, úchvatné pamětihodnosti. A pokud do Rakouska stále jezdíte jen na lyže, nechte se inspirovat. Naložte kola a vypravte se do Rakouska. Vezmeme vás na jednoduché cyklostezky s nádhernými výhledy nebo potrápíte fyzičku v horském stoupání.

Alpy s nádhernými jezery

Rakouské Alpy vás přivítají v každém ročním období. Výletům na kole přejí stovky kilometrů upravené cyklistické trasy. Dunajská cyklostezka vede právě tudy, je to jedna z nejkrásnějších evropských cyklotras. Projíždět budete příjemnou rovinkou kolem průzračně čistých ledovcových jezer a když vyrazíte v letním období nebo se začátkem podzimu, určitě neodoláte a během výletu se i osvěžíte. Na trase jsou malebné horské vesničky, spousta dětských hřišť, wellness centra nebo lázně
Dlouhá trasa vede po Německo-Rakouské hranici, z Pasova do Vídně. Moderní architektura vás okouzlí v Linci, v Melku se zastavte v barokním benediktinském opatství a středověké hrady a romantické vesničky budete projíždět v údolí Wachau, zapsaném na seznamu UNESCO.

Za historií do Dolních Rakous

Historické památky a krásná architektura vás přivítají v oblasti Dolních Rakous. Z České republiky je lokalita snadno dostupná, můžete vyrazit na víkend. Kouzlo má místní železnice, která vás vrátí do minulého století. Projížďku Reblauským expresem milují děti každého věku a do vlaku můžete vzít i kola. Pohádkové výhledy čekají na cyklisty na turistické stezce Vídeňského alpského oblouku. Přes 300 kilometrů tras nabízí různé úrovně obtížnosti, snadno najdete trasu pro zdatné i pro rodinu s dětmi. 
Příjemnou stezku můžete vybrat v malebném údolí řeky Traisen, vypravte se z poutního města Mariazell až po Traismauer. Barokní architekturou vás okouzlí St. Pölten, hlavní město Dolního Rakouska.

Největší počet jezer v Korutanech

Nejjižnější spolková země, Korutany, má mírné klima a může se pyšnit stálým slunečným počasím. Tisíce kilometrů cyklistických tras proplétá pestrou krajinu Korutan. Najdete zde největší počet jezer, mají křišťálově čistou a krásně prohřátou vodní hladinu. Jste v místě s nejkrásnějšími horskými vyhlídkami a populárním horolezeckým střediskem. Na náročnější cyklotrasy si můžete vypůjčit elektrokolo.

Okolo Štýrského Hradce

Zeleným srdcem Rakouska je Štýrský Hradec, v okolí můžete navštívit nespočet hradů a zámků. Místa jsou v hlavní sezonu dějištěm kulturních akcí a festivalů. Cyklotrasy vedou městy, ale i krajinou opředenou vinicemi a prohřátou termálními prameny. 
Murská cyklostezka začíná v národním parku Vysoké Taury a kopíruje řeku Mur přes Graz až ke Slovinským hranicím. Trasa má nenáročný terén. Prohlédnete si historické centrum Grazu, minout nesmíte hodinovou věž Uhrturm. Klenotem na trati je zámek Eggenberg s nádhernými zahradami a muzeem. 
Nejhezčími vinicemi vede cyklostezka Štýrské vinice, na své si přijdou aktivní cyklisté. Projíždí se malebnými vinařskými vesnicemi, kde by byl hřích neochutnat místní bílé nebo růžové víno.

Nenáročná trasa okolo Neziderského jezera

Odpočinkovou projížďku, kterou zvládnete i s menšími dětmi najdete v okolí Neziderského jezera. Okružní trasu v délce 125 km snadno rozdělíte na menší úseky. Na trase se můžete vykoupat v Podersdorfu s ikonickým majákem. Přírodní rezervaci s unikátními stepními jezírky a množstvím ptactva budete projíždět ve Seewinkel.

Tauernská cyklostezka a Zell am See

Aktivní cyklisté budou milovat Tauernskou cyklostezku podél řeky Salzach od Krimmelských vodopádů až do Salcburku. Právě zde se otevírají nejkrásnější výhledy na Alpy. Po trase se zastavte u největších evropských vodopádu v Evropě, Krimmelské vodopády jsou impozantním odpočinkovým místem. Zdejší mikroklima prospívá zdraví, posiluje imunitní systém a ulevuje astmatikům. Výlet lodí na vás čeká v populárním turistickém letovisku u krásného jezera, navštivte Zell am See. Historickým jádrem města vás okouzlí Salcburk

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.