Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Za léčivými prameny a relaxací. Vyrazte k pokladům Slovenska

Za léčivými prameny a relaxací. Vyrazte k pokladům Slovenska

Blízké Slovensko je kouzelnou zemí, která může být vaším cílem, pokud vyrazíte za odpočinkem, relaxací nebo ozdravným pobytem. Představíme vám nádherné lázně Slovenska, do kterých se budete rádi vracet. Blahodárné účinky ozdravného pobytu pocítíte ještě několik týdnů po návratu.

Odpočinek, regenerace i poznávání přírodních krás

Slovenské lázně poskytnou dokonalý odpočinek pro tělo i pro mysl. Slovenské lázně jsou vyhlášené pro vydatné léčivé prameny, špičkovou úroveň wellness služeb, ale i nabídkou atrakcí a turistických zajímavostí v okolí nebo panenskou přírodou v horské krajině. 
Slovensko se může pyšnit termálními i minerálními prameny. Mají léčivé účinky, pomáhají s kožním onemocněním, ulevují pohybovému aparátu, zmírní dýchací potíže. Dlouholetá tradice lázeňství na Slovensku je zárukou, že váš pobyt bude kombinovat léčebné, kosmetické i relaxační procedury.

Do Piešťan za léčivým bahnem


Zdroj: https://www.facebook.com/search/top?q=lazne%20piestany

Nádherné lázně Piešťany vás okouzlí už při příjezdu. V lázních Piešťany staví na dlouholeté tradici, ale používají moderní léčebné metody. Díky zmíněné kombinaci vyhledávají lázně klienti z celého světa. Léčivé bahno působí blahodárně a procedury jsou umocněné působením termální minerální vody s obsahem síry. Piešťany uleví při onemocněních pohybového ústrojů, ale působí i na revma nebo onemocnění nervového systému. 
Do Piešťan se můžete vypravit za relaxačním pobytem, vyzkoušejte masáže nebo léčbu teplem. V lázních se určitě nebudete nudit. Kromě zábavných programů a kulturního vyžití se můžete vypravit procházkou okolo termálních jezírek nebo do četných parků. Piešťany si prohlédnete v celé kráse, když se vypravíte na některou dobře značenou turistickou nebo cyklistickou stezku.

Nejvyhledávanější lázně, Trenčianské Teplice


Zdroj: https://www.facebook.com/search/top/?q=Tren%C4%8Diansk%C3%A9%20Teplice%20lazne

Nejvyhledávanějšími lázněmi na Slovensku jsou Trenčianské Teplice. Okouzlí vás orientálně laděné vanové lázně Hammam, ale i 6 bazénů s termální vodou a vysokým obsahem síry. Původní návrh lázní byl zpracován pro egyptského vladaře, ale majitelce slovenských lázní se zalíbil na výstavě v Paříži a požádala Egypt o povolení výstavby kopie. 
Sirnatá voda a minerální bahno má léčivé účinky, doporučuje se při potížích s pohybovým ústrojím, revmatikům, při onemocnění kůže a nervového systému nebo těm, které trápí gynekologické problémy. Můžete podstoupit spa procedury jako zábaly, obklady, masáže nebo si dopřát pitnou kúru. 
Do Trenčianských Teplic nemusíte jezdit jen za léčebnou kúrou. V blízkosti je nádherné wellness centrum Zelená žába. Krásné provedení saunového světa s centrální vířivkou je úžasným místem pro romantický víkendový pobyt.

Panovníci jezdili do Turčianských Teplic


Zdroj: https://www.facebook.com/Kupeleturciansketeplice

Nejvýznamnější panovníci a šlechtici jezdili do Turčianských Teplic po staletí. Lázně hostily císaře, krále, hrabata i hraběnky. Minerální voda zde vyvěrá ze 7 léčivých pramenů a doporučuje se při onemocnění pohybového aparátu, nemocech trávicího ústrojí, gynekologických nebo urologických potížích. Přisuzuje se jí příliv energie a mladistvé krásy. Vodu na sebe můžete nechat působit v termálních bazénech, během vodoléčby nebo při pitné kúře. Odpočívat budete u bahenních, rašelinových nebo parafínových zábalů. Vyzkoušet můžete unikátní léčbu zlatem nebo propracované metody fyzioterapie. Léčebné procedury doplňuje zábavné centrum, k lázeňskému areálu přiléhá aquapark s oblíbenými tobogány.

Antické lázně v Rajeckých Teplicích


Zdroj: https://www.instagram.com/rajecketeplice/

Stylové antické lázně s královskou péčí hledejte v Rajeckých Teplicích. Už jen samotné prostředí termálních lázní se štíhlými mramorovými sloupy a mramorovými sochami bohů působí uklidňujícím dojmem. Komplex propojuje vnitřní a venkovní bazény s léčivou termální vodou. Pozitivně působí ionty vápníku a hořčíku. Lázně nabízí inhalační léčbu, elektroléčbu, zábaly, masáže ale i odpočinek v saunovém světě, kde se můžete zúčastnit saunového rituálu. Dámy přivítají zkrášlující procedury jako kosmetický salon, manikúra a pedikúra. Okolní příroda je protkaná turistickými stezkami a cyklostezkami, prohlédnout si můžete blízký hrad Lietava.

Vysoké Tatry a Senec


Zdroj: https://www.facebook.com/hotelpermon/photos

Notoricky známá a turisty vyhledávaná centra umí nabídnout i přepychová wellness centra. V Tatranském národním parku můžete navštívit největší wellness centrum v Grand hotelu Permon. Saunové centrum má rozlohu 1 620 m2 a přidávají se solné jeskyně, vodopády, ledopády či spa procedury jako masáže a zábaly. Bazénový svět si zamilují především děti. 
Na břehu Slunečních jezer je kouzelné SAI wellness. 8 moderních saun se stará o odpočinek a relaxaci, doplňují je vířivky, aromaterapie nebo muzikoterapie. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.