Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Do Krkonoš po celý rok. Pohádkové stezky a ráj pro malé objevitele

Do Krkonoš po celý rok. Pohádkové stezky a ráj pro malé objevitele

V Krkonoších můžete strávit prodloužený víkend nebo několik týdnů a pořád budete mít co objevovat. Čas strávený v nádherné přírodě, možnost aktivního odpočinku a široká nabídka adrenalinových nebo zábavních aktivit potěší celou rodinu. Představíme vám místa, kde si Krkonoše nejlépe užijete s dětmi.

Nejvyšší české pohoří

Nejvyšší české pohoří se pyšní nádhernou přírodou a jako první vás určitě napadne vyrazit na procházku nebo projížďku po horských stezkách. Řada tras je vhodná i pro menší děti, třeba stezka k prameni Labe. Stezky jsou často doplněny atrakcemi pro děti a vedou k místům, která se budou dětem líbit. Krkonoše mají program pro celou rodinu, a to i v případě nepříznivého počasí. Poradíme vám, kam vyrazit.

Oáza odpočinku v Příchovickém lesoparku

Na západním okraji Krkonoš najdete Příchovický lesopark, je součástí areálu U Čápa. Pro děti je připravena pohádková cesta, venkovní čítárna nebo zajímavé kamenné skulptury. Můžete zde strávit čas odpočinkem nebo aktivně, třeba při hraní discgolfu. 
Kromě lesoparku můžete v Krkonoších navštívit několik vyhlídek s atraktivními názvy. Například Liška, Medvěd, Ovce. Některé vyhlídky mají zajímavé zpracování a vyžadují trochu odvahy, abyste na ně vystoupali.

Interaktivní expozice Krkonošského muzea

Krkonošské muzeum má spoustu interaktivních prvků, seznámí vás s historií hor a místní faunou a florou. Zajímavé muzeum je v Poniklé. Je to muzeum krkonošských řemesel. Dětem se zalíbí dětský koutek, expozice kočárků a prezentace, jak se dříve pralo, žehlilo prádlo, vyrábělo máslo nebo zpracovával len. V muzeu si můžete vyrobit vlastní perličkovou ozdobu. 
Součástí Krkonošského muzea je Památník zapadlých vlastenců, zaujme vás funkční mechanický betlém, tkalcovský stav nebo vybavení školní třídy.

Spousta smíchu na bobové dráze


Zdroj: https://www.krkonose.eu/bobove-drahy

Bobová dráha, která je v provozu celoročně je úžasným adrenalinovým zážitkem. Jízdu si můžete dopřát v Harrachově nebo ve Špindlerově Mlýně. V blízkosti harrachovské bobové dráhy je lanový park, který je rozdělen do různých úrovní obtížnosti a můžete vyrazit i s menšími dětmi. 
Ve Špindlerově Mlýně nebo v Jánských lázních můžete s dětmi navštívit aquapark, čekají vás tobogány a další vodní atrakce.

Prohlídka města a Zelené Krkonoše

Jilemnice má pěkné městské centrum a přivítá vás spousta příjemných restaurací. Vy se ale pustíte do dobrodružné hry. Stačí si vyzvednout brožurku v informačním centru, Zelené Krkonoše. Ta vás provede zajímavou hrou, která okoření prohlídku města.
Na prohlídku se můžete vydat do zámku Jilemnice, jeho historie sahá do 16. století. Zastavte se i v krásné zámecké zahradě a přilehlém parku.

Koňská farma a projížďky pro děti

Pod Janovou horou ve Vítkovicích si můžete domluvit projížďky na koních. Ranč Hucul nabízí vyjížďky do krásné přírody krkonošských hor. Vyjížďky na koních a ponících nabízí také Jezdecký klub Kněžická chalupa ve Vrchlabí, Jezdecký klub Harrachov, Jezdecký areál v Malé Úpě nebo Farmapark Muchomůrka, Strážné.

Pohádkové stezky pro děti

Turistické trasy jsou upraveny tak, aby zabavily menší děti. Stezka v Malé Úpě vede okolo deseti zastávek, ty jsou zdobené pohádkovými sochami, obrázky nebo motivy. Trasa je poměrně dlouhá, ale můžete ji rozdělit na menší úseky. 
V Jánských Lázních je nádherná stezka korunami stromů, projdete se po zemi, pod zemí i nad zemí. Zábavu si děti užijí na vyhlídkové věži, ze které je vezme dolů tobogán dlouhý desítky metrů. 
Pokud vyjedete lanovkou na Portášovy boudy, můžete se vypravit do zajímavého dětského parku Pecka. Lanový chodník spojuje obří čapí hnízda a interaktivní dřevěné sochy představí zvířata z Krkonoš.

S většími dětmi do pevnosti Stachelberg

Před druhou světovou válkou se v celém pohraničí začaly budovat nejrůznější typy bunkrů a opevnění. Někde vznikly majestátní pevnosti. Ohromná dělostřelecká tvrz Stachelbeg ukrývá kilometr chodeb v hloubce 50 metrů a navazují na ni menší pevnosti na povrchu. 
Krkonoše jsou krásným místem pro rodinnou dovolenou, nabízí celou řadu aktivit, zábavy i odpočinku.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.