Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Do muzea KGB přímou linkou z Prahy

Do muzea KGB přímou linkou z Prahy

Litva bude tuzemským návštěvníkům pomyslně o kousek blíže, díky pohodlnému spojení přímým letem z Prahy. Ten by měl odstartovat koncem března příštího roku a naplánovány jsou dva lety týdně. Vyrazte prozkoumat perlu Pobaltí. 

Neobjevená pobaltská perla

Pobaltské státy jsou mírně upozaděny zájmu tuzemských cestovatelů, a to je velká škoda. Určitě pomůže zavedení nového leteckého spojení, které se z pražské ranveje odlepí už 30. března 2025. V letovém plánu jsou vyhrazeny dva lety. Litvu můžete navštívit ve čtvrtek nebo v neděli. A pokud si povšimnete, letecké spojení nabízí interval prodlouženého víkendu nebo desetidenního pobytu v kouzelném Vilniusu.

Lotyšský dopravce je zárukou komfortu

Letenky na návštěvu Vilniusu už jsou v prodeji, a to za zvýhodněnou cenu. První let startuje z Prahy v příjemných večerních hodinách. Odlet v 21:40 dává možnost pohodlného transportu do Prahy. Ve Vilniusu letadlo přistává ve 0:30. 
Linka na zpáteční trase startuje z Vilniusu ve 20:15, na pražské ranveji přistane ve 21:00. Oba lety trvají méně než 2 hodiny.  
Lotyšský dopravce používá výhradně letadla Airbus A220-300, která mají širší sedadla a prostornější kabinu než letadla používaná pro nízkonákladové lety. Letadla jsou pohodlná a úsporná, jejich provoz má nízké náklady a minimální dopad na životní prostředí. Lotyšské airbusy byly vyměněny za moderní stroje po roce 2020 v současné době má airBaltic početnou flotilu pro pokrytí krátkých i středně dlouhých tras.

Proč se vypravit do Vilniusu

Hlavní město Litvy je kouzelné a mnoha turistům zůstává skryto, protože stojí mimo klasické dovolenkové destinace. Vilnius vám představí směsici architektonických stylů, projdete se ulicemi s nádechem gotiky, renesance, baroka i klasicismu
Historické centrum města je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO, úzké křivolaké uličky přímo dýchají romantickou atmosférou. Ve městě můžete strávit víkend nebo víc než týden poznáváním místních krás a stále budete mít co objevovat.

Co navštívit v litevské metropoli

Povinností je navštívit Vilniuskou katedrálu zasvěcenou sv. Stanislavovi, která je v samém srdci města a je jeho ikonou. Pokud vystoupáte až na zvonici, naskytne se vám kouzelný výhled na město. Hlavní pamětihodnosti jsou v docházkové vzdálenosti, po katedrále se projděte po náměstí a odtud se vydejte k Prezidentskému paláci. V blízkosti je Univerzita Vilnius, jedna z nejstarších univerzit východní Evropy. Bohémskou čtvrtí je Republika Užupis posetá galeriemi, kavárnami, sochami a sousošími. Temnou historii Litvy představí Muzeum KGB, poté si odpočiňte v krásném Vingis Parku, nejkrásnějším parku ve Vilniusu
Pokud si chcete prohlédnout celé město, vydejte se procházkou ke zřícenině hradu ze 13. století. Gediminasova věž otevírá výhled na celé město, z vrcholku je nejkrásnější výhled při západu slunce

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.