Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Pojištění musíte mít od místních, jinak vás do země nepustí

Pojištění musíte mít od místních, jinak vás do země nepustí

Exotický ostrovní ráj, který láká k návštěvě po celý rok, má pro hosty nepříjemné překvapení. Budou muset uzavřít pojištění u místní pojišťovny. Pak je teprve pustí na nejkrásnější pláže světa obklopené nádhernou přírodou. Nezapomeňte na místní pojistku až si pojedete užít prosluněnou dovolenou v době, kdy je v tuzemsku mráz, déšť nebo nepříjemná podzimní plískanice.

Exotický ráj s nejkrásnějšími plážemi světa

Ostrovní perla Indického oceánu nechává návštěvníky procházet se po nejkrásnějších světových plážích a koupat se v křišťálově čistém moři, hrajícím všemi odstíny modré a tyrkysové. Přes den se můžete potápět ke korálovým útesům a večer si vychutnat delikatesy provoněné exotickým kořením. Vracet se budete s krásným opálením, nabiti pozitivní energií a nakaženi náladou, že všechno se dá zvládnout jen pohybem malíčku.

Rozhodnutí místní vlády platí od 1. října

Od 1. října mají ti, kteří chtějí strávit dovolenou na exotickém ostrově Zanzibar novou povinnost. Jakmile na ostrov přiletí, musí uzavřít cestovní pojištění sjednané u jedné z lokálních agentur. Nezáleží na tom, z jaké země turista přijíždí a nepomůže ani to, že má uzavřené vlastní cestovní pojištění.

Vlastní pojištění nestačí

Na cestu do exotických destinací používá většina z nás buď komerčně uzavřené pojištění přímo na vybraná rizika s upřesněním termínu cesty a lokality nebo široce platné cestovní pojištění na celý rok, který bývá bonusem k bankovnímu účtu, kreditní kartě nebo platební kartě. 
Vlastní sjednané pojištění už nebude stačit, aby cestovatel mohl vstoupit na půdu Zanzibaru. Každý je povinen po příjezdu uzavřít pojištění u Zanzibarské pojišťovny (ZIC).

Co kryje cestovní pojištění

Není potřeba uzavírat další cestovní pojištění, protože zanzibarské pokrývá léčebné výlohy, úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti a samozřejmě i asistenční služby. Pojištění mimo zdravotní rizika pokrývá také nouzové situace jako repatriace, zpoždění zavazadel, evakuaci
Pojistka je platná po 92 dní a je možné navštívit území opakovaně. Kromě Zanzibaru platí pojištění i v Tanzanii při přestupu.

Složité vyřízení pojištění

Nepříjemností je, že zanzibarské pojištění zatím není možné uzavřít online a se sjednáním je nutné vyčkat až na samotný příjezd na ostrov. Zanzibarská pojišťovna však slibuje, že na online verzi pojištění pracuje a brzy ji zprovozní. Dosud však platí pouze možnost osobního uzavření pojištění, což je po dlouhém a vyčerpávajícím letu nemilé zdržení.

Kolik stojí zanzibarské pojištění

Za pojištění v Zanzibaru zaplatí osoba 44 USD, nejsou stanoveny žádné slevy pro seniory, studenty nebo zvýhodněná rodinná cena. Děti ve věku od 3 do 17 let zaplatí polovinu, 22 USD. Pojištění je třeba uzavřít i pro děti mladší 2 let, ty mají pojištění zdarma. 
Pojištění je povinné pro každého turistu, výjimku mají pouze místní obyvatelé.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.