Last minute dovolená - Slevy až -60 %

V červenci se vypravte na dovolenou do zemí s panenskou přírodou

V červenci se vypravte na dovolenou do zemí s panenskou přírodou

Chorvatské, italské, španělské a řecké destinace jsou v červenci sázkou na jistotu. Můžete ale dovolenou proměnit v objevování nových a neotřelých míst a vydat se do zemí, kterými se masová turistika vyhýbá. Poradíme vám, jaká místa v červenci vybrat.

Poznejte panenskou přírodu Švýcarska

Jednou z nejbezpečnějších zemí pro cestovatele je Švýcarsko. Poznáte nádhernou přírodu, vysokohorské průsmyky, více než dvacítku jezer, liduprázdná místa s kouzelnými vyhlídkami a krásně upravené stezky pro cyklo vyjížďky a pro pěší turistiku. 
Dopřejte si neotřelou dovolenou v podobě roadtripu Švýcarskem a zastavte se u vodopádů, jezer či ledovců. Nezapomeňte ochutnat švýcarské speciality a projděte se centry významných měst.

Objevujte venkov, pobřeží i vnitrozemí Francie

Dovolenou ve Francii můžete prožít na ikonickém pobřeží Francouzské riviéry, zdolávat majestátní Alpy, projíždět se romantickým francouzským venkovem nebo se dozvědět mnohé z historie země a objevovat magická centra měst. Výlet můžete prokládat zastávkami v zábavních parcích a nesmíme opomenout ani to, že francouzská gastronomie patří mezi špičky, stejně jako produkce francouzského vína. Během dovolené se můžete účastnit festivalů, karnevalů nebo různých živých vystoupení. I kdybyste si z francouzských měst měli zvolit jen poznávání Paříže, nebudete zklamáni.

Vyzkoušejte Albánii

Na první pohled divoká Albánie vybudovala v posledních letech velký počet moderních hotelových kapacit a láká na skvostnou dovolenou u moře za skvělé ceny s all inclusive servisem. Těšit se můžete na rozlehlé písečné pláže a krásné moře. Albánie je pohostinná, a kromě klidné dovolené u moře nabídne nádherná jezera nebo majestátní hory. Příroda je v Albánii nedotčená a putovat můžete i po centech měst zapsaných na seznam UNESCO.

Okouzlí vás Island

Příroda Islandu působí přímo pohádkově. Během putování zemí navštívíte fjordy, sopky, černé pláže a vodopády dlouhé desítky metrů. Každý tryskající gejzír je jedinečným zážitkem. Čeká vás jiná krajina i jiná kultura. Pohanské chrámy, rybářské osady a všudypřítomné národní parky připomenou každému, že je na čase zpomalit a vychutnat si přírodní krásy v pestré vodní říši. V zemi činných sopek, lávových polí a bahenních koupelí.

Do sousedního Polska

Polsko se skloňuje spíše v souvislosti výhodných nákupů než jako destinace pro dovolenou, přesto nabídne mnohé. Fantastická termální koupaliště, moderní zábavné parky, treky do hor nebo sjíždění divokých řek. Můžete projíždět velkoměsta s úchvatnými historickými centry a krásnou architekturou. Strhující je i atmosféra polských středověkých hradů a zámků. V Polsku snadno uniknete do přírody, když navštívíte Bělověžský prales, který je domovem vzácných živočichů. Potěší vás, že dovolená v Polsku je za příznivou cenu, i kdybyste ji měli strávit u moře ve vyhlášených baltských letoviscích.

Nádherné Tenerife

Španělský ostrov Tenerife se dlouhodobě drží na předních příčkách v oblíbenosti cestovatelských destinací. Můžete přijet kdykoliv během roku a ostrov vás okouzlí. Na nejlidnatějším z Kanárských ostrovů můžete obdivovat subtropickou přírodu, skalní útvary s vulkanickými jeskyněmi a samozřejmě úchvatné pláže. Rodiny s dětmi neopomenou navštívit některý ze zábavních parků, zoologických zahrad nebo mořských center s vystoupením kosatek a delfínů. Ve městech zaujme krásná architektura, prohlédněte si krásné baziliky, katedrály, kláštery či zbytky hradů.

Vypravte se do Švédska

Dovolená ve Švédsku bude nezapomenutelnou a plnou aktivit. Poznáte krásy švédských lesů a jezer, majestátní pohoří nebo klidné švédské pobřeží. Možná vás to překvapí, ale moře u švédských břehů je možná chladné, zato je křišťálově čisté s dlouhými písečnými plážemi. Ve Švédsku se můžete věnovat cyklistice, horolezectví, horským túrám nebo raftingu. Zaujmou vás nejen švédské fjordy, ale i krásná centra měst, fascinující historie Švédska a bohaté kulturní dědictví. Když se vydáte na sever, můžete pozorovat magickou polární záři.

Opomíjené Slovinsko

Slovinskem mnozí jen projíždějí při cestě do jižních dovolenkových destinací, přitom Slovinsko je skvělým cílem dovolené. Krásná jezera, nedotčená příroda, historická centra měst, magické zámky nebo tajemné jeskyně, jsou jen kouskem, který ochutnáte na dovolené ve Slovinsku. Dovolená ve Slovinsku může být odpočinková u moře, jezera nebo v termálních koupalištích. Může být ale také nabitá aktivitami jako horská turistika, jízdou na kolech, sjížděním řek nebo procházkami po městech.

Atraktivní ceny v Rumunsku

Rušná přímořská letoviska v Rumunsku prošla velkou proměnou a lákají na nízké ceny dovolené. Objevíte místa, kde budete na pláži po celý den sami obklopeni krásnou přírodou nebo se můžete projíždět kolem biosférické rezervace v deltě Dunaje. Majestátní hory Rumunska skrývají jednu z nejkrásnějších horských cest a zaujmou vás i skalní hřebeny a zříceniny hradů. Kdo by neznal hraběte Drákulu? Místa, která se k románu vážou navštívíte právě v Bulharsku. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.