Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Praktické rady na cestu do ráje s nejkrásnějšími světovými plážemi

Praktické rady na cestu do ráje s nejkrásnějšími světovými plážemi

Žebříčkům nejhezčích pláží na světě po desítky let kralují pláže na seychelských ostrovech. Mahé a další více než stovka ostrovů vám nabízí kulisu té nejromantičtější exotické dovolené. Přinášíme praktické tipy a informace, které před cestou na Seychely jistě oceníte.

Korálové atoly a skalnaté ostrůvky

Směsice korálových atolů a skalnatých ostrůvků je nádhernou scenérií, které okouzlí panenskou přírodou na povrchu a skvostným podmořským světem pod hladinou. Místní obývají jen zlomek plochy, poznejte exotický ráj. 
Tropické podnebí láká na dovolenou po celý rok, protože Seychely jsou v blízkosti rovníku. V průběhu léta je na ostrovech nejméně dešťových srážek. Žádné administrativní překážky v cestě na Seychely nejsou, nevyplňují se víza a postačí vám cestovní pas, hotovost, zpáteční letenka a zamluvené ubytování. Na Seychelách se domluvíte anglicky a francouzsky.

Kam na Seychelách

Většina hostů míří na Mahé, které vás okouzlí. Nabídne krásné a romantické zátoky, výlety do hor, procházky královskou zahradou, centem hlavního města Victorie a dokonalé podmínky pro potápění. Není ale důvod zůstávat jen na jednom místě. Pátým největším obydleným ostrovem je La Digue, přezdívaný jako růžový ostrov. Tyrkysové odlesky moře v kontrastu s růžovými skalisky působí přímo pohádkově. Na ostrově můžete potkat želvy obrovské, prohlédnout si pirátský hřbitov nebo se vypravit na bývalou kokosovou plantáž. Pokud chcete navštívit nejkrásnější seychelské pláže, musíte se vypravit na ostrov Praslin. Pláž Anse Lazio má třpytivě bílý písek a ideální podmínky pro šnorchlování. Na seznamu přírodních památek UNESCO je zapsaná přírodní rezervace Vallée de Mai, kterou nesmíte minout. 
Výlety na okolní ostrovy jsou možné pravidelnými trajektovými linkami nebo lokální leteckou linkou. V místě je organizována řada fakultativních výletů s občerstvením a zajímavým programem.

Jak se platí na Seychelách

Seychely potrápí peněženku, nicméně výlet do ráje stojí za zmíněné náklady. Na Seychelách se platí rupií, pohodlně směníte peníze na letišti nebo ve směnárnách. Běžně se jako platidlo přijímá euro nebo dolary. Bankomaty a platební terminály v obchodech a restauracích budete potkávat minimálně. Na Seychelách jsou fixní ceny, kromě taxíků, nemá smysl smlouvat. Není zvykem dávat spropitné. Celodenní stravování v místních restauracích může stát až 1 tisíc korun denně.

Kvalitní lékařská péče

Na ostrovech je dobře dostupná a velmi kvalitní lékařská péče, pohotovost zde funguje nepřetržitě, léčebné výdaje se platí v hotovosti. Lékař se zpravidla nachází i v hotelovém resortu. 
Je vhodné se vybavit základními léky na bolest hlavy nebo na střevní potíže, nezapomeňte repelent a opalovací krémy.

Kultura místních

Většinová populace je křesťanská, malé procento vyznává hinduismus či islám. Přesto je na ostrovech zákaz požívání alkoholických nápojů na veřejnosti nebo nudismus. 
Po vzoru Británie se na Seychelách jezdí vlevo, na ostrovech si můžete zapůjčit auto, motorku, kolo nebo využít místní dopravu. 
Na Seychelách ochutnáte směsici francouzských a orientálních jídel. Dominuje indické koření, kari, chilli, zázvor. Podávají se mořské plody s kokosovým mlékem, ryby, polévky a paleta exotického ovoce. Ochutnejte zázvorovou limonádu, čerstvé ovocné šťávy, pivo nebo lokální víno. 
Seychelle Airlines vás vezme na okolní ostrovy, letadla létají i třicetkrát za den a v sousedství budete za 15 minut. Poznejte ta nejkrásnější místa Seychel.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.